Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Τι κρύβουν οι ρίζες του πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο

Κρήτη
Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Τι κρύβουν οι ρίζες του πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις ρίζες του δέντρου και ίσως έχει προέλθει από κάποια κατασκευαστική παρέμβαση που έγινε σχετικά πρόσφατα στην περιοχή

Στις ρίζες του φονικού πεύκου φαίνεται να κρύβεται το μυστικό αλλά και η αιτία της πτώσης του που σκότωσε τον 51χρονο δικυκλιστή Παναγιώτη Μητρέλο στη λεωφόρο Δημοκρατίας, καθώς στον κορμό του είναι εμφανείς οι αλλοιώσεις. Όμως και η βιονική του δέντρου είχε αλλοιωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αναφέρουν οι πληροφορίες του neakriti.gr, και το κυριότερο το σημείο θραύσης του βρίσκεται κάτω από τις πλάκες του πεζοδρομίου και της ασφάλτου.

Διαβάστε ακόμη:

⇒ Τραγική ειρωνεία - Έκοψαν πεύκα έξω από το σπίτι του νεκρού (βίντεο)

Πιθανόν απόδειξη να αποτελεί ότι το τελευταίο διάστημα το δέντρο προσπαθούσε να σταθεί αναπτύσσοντας ρίζες που «φούσκωναν» το πεζοδρόμιο. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Μπαρμπούτης στη «ΝΚ», βλέπει εκτεταμένη σήψη, στις ρίζες και τα κλαδιά του πεύκου, αλλά τόνισε ότι τα τεκμήρια της τραγωδίας είναι τα κομμάτια του τεμαχισμένου δέντρου που βρίσκονται στον Γεωπονικό Κήπο στην Όαση, αλλά και στο κομμάτι που έμεινε στη γη.

Στο φονικό πεύκο υπήρχε σήψη, αλλά και πρόβλημα στο ριζικό σύστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις ρίζες του δέντρου και ίσως έχει προέλθει από κάποια κατασκευαστική παρέμβαση που έγινε σχετικά πρόσφατα στην περιοχή.

Μια έρευνα στο υπόλοιπο μέρος του κορμού, το οποίο παραμένει στο πεζοδρόμιο, αλλά και στις υπόλοιπες ρίζες του πεύκου θα αποκαλύψει το πρόβλημα και την αιτία της πτώσης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News