Τραγική ειρωνεία - Έκοψαν πεύκα έξω από το σπίτι του νεκρού (βίντεο)

Κρήτη
Τραγική ειρωνεία - Έκοψαν πεύκα έξω από το σπίτι του νεκρού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 18 Αυγούστου, έχασε τραγικά την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην λεωφόρο Δημοκρατίας, έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης

Πώς άραγε αισθάνθηκε η οικογένεια του αδικοχαμένου 51χρονου όταν είδε σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου, τα συνεργεία του δήμου να κόβουν κλαδιά πεύκων έξω από το σπίτι της;

Σίγουρα δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό… Το μόνο βέβαιο είναι ότι το γεγονός αυτό ενέχει σίγουρα στοιχεία τραγικής ειρωνείας, καθώς πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει μια τέτοια πράξη που λαμβάνει χώρα την δεδομένη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο…

Η υπόθεση του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 18 Αυγούστου, έχασε τραγικά την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην λεωφόρο Δημοκρατίας, έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτό δήλωσε στο neakriti.gr, η χήρα του 51χρονου, Σταυρούλα Μητρέλου, εμφανώς ενοχλημένη όταν αντίκρισε το συνεργείο του δήμου έξω από το σπίτι της να πραγματοποιεί εργασίες καθαρισμού και κοπής δέντρων.

Σοκαρισμένη από τον άδικο χαμό του συντρόφου της, η Σταυρούλα Μητρέλου, είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο αγώνας για την δικαίωση της μνήμης του 51χρονου, με την ίδια να εξηγεί ότι πρόκειται για «καθαρή δολοφονία», μεταφέροντας «συγχαρητήρια» στους «υπεύθυνους ανεύθυνους» όπως χαρακτηριστικά είπε, ζητώντας από τους ανθρώπους αυτούς, να παρουσιαστούν μπροστά στα παιδιά της και να τους εξηγήσουν το λόγο που ο πατέρας τους σκοτώθηκε με τον αδιανόητο αυτό τρόπο.

Διαβάστε επίσης

«Τον άνδρα μου μπορούν να τον φέρουν πίσω;» - Ξέσπασε η χήρα Μητρέλου

Νέα φωτογραφία - ντοκουμέντο από το «κουφάρι» του φονικού πεύκου

Μετά τις αποκαλύψεις του neakriti.gr, με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Δασολογίας του ΑΠΘ Ιωάννη Μπαρμπούτη για την κατάσταση του δέντρου, ο οποίος εξέτασε τις φωτογραφίες από τον «παχτωμένο» εναπομείναντα κορμό στη λεωφόρο Δημοκρατίας και τα κομμάτια του πεύκου που μεταφέρθηκαν στον Γεωπονικό Κήπο στην Όαση, άνοιξαν τα στόματα. Ο καθηγητής Δασολογίας, πλέον ειδικός στο ξύλο, μίλησε για σήψη και αλλοιώσεις που διέκρινε στον κορμό τού πεύκου και απηύθυνε έκκληση να μη χαθούν τα κομμάτια του δέντρου γιατί αποτελούν τα τεκμήρια της υπόθεσης, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν και να συμπεριληφθούν στην εισαγγελική έρευνα.

Η φωτογραφία που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας - τηρώντας την ανωνυμία των στοιχείων του αναγνώστη που την απέστειλε, όπως ακριβώς το ζήτησε - δείχνει μια τεράστια τρύπα στη μέση του κορμού, γεγονός που εύκολα, ακόμη κι αν δεν είναι ειδικός, μπορεί κάποιος να συμπεραίνει ότι το φονικό πεύκο στη λεωφόρο Δημοκρατίας ήταν ένα «όρθιο» κουφάρι! Η τρύπα αυτή στη μέση του κορμού είναι ένδειξη προβλήματος, πιθανότητα σήψης, και δεν είναι φυσιολογική για ένα πεύκο. Μάλιστα, από την αρχή ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ μίλησε για πιθανή σήψη τόσο από το ριζικό σύστημα, και μάλιστα εκτεταμένη, όσο και από κάποιο παλιό κλάδεμα που πλήγωσε το δέντρο.

Την ίδια στιγμή, διάφορες είναι οι αφιλτράριστες πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ορισμένες από αυτές αναφέρονται σε σαθρό ριζικό σύστημα, δέντρο που έχασε τη βιονική του, με αποτέλεσμα να χάσει τη στήριξη και την αντοχή του με την ασύμμετρη ανάπτυξη που είχε τα τελευταία χρόνια από το μονομερές κλάδεμα και το «πάχτωμα» του κορμού στο έδαφος, αλλά ακόμη και για πληγωμένες ρίζες από κάποια κατασκευαστική παρέμβαση!

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα

Μήνυση για τον θάνατο του 51χρονου δικυκλιστή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια του άτυχου 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την πτώση πεύκου στη λεωφόρο Δημοκρατίας την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου επιπλοποιού κατέθεσε τη μήνυση το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα μετά την κηδεία του αδικοχαμένου άνδρα, στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ορίσει και πραγματογνώμονα, αναζητώντας απαντήσεις για τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν την πτώση του πεύκου που στοίχισε τη ζωή του 51χρονου την ώρα που αμέριμνος περίμενε να ανάψει πράσινο στο φανάρι για να στρίψει από τη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Καποδιστρίου. Ο πραγματογνώμονας, που δεν αποκλείεται να είναι από κάποιο φορέα της Κρήτης όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όχι γεωπόνος αλλά δασολόγος, θα κληθεί να εξετάσει το δέντρο και να διαπιστώσει πώς αυτό έπεσε σε συνθήκες νηνεμίας. Επίσης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την κατάσταση του δέντρου, δηλαδή αν ήταν «άρρωστο» ή είχε άλλα προβλήματα με το ριζικό του σύστημα, αλλά και τους λόγους ενδεχομένως από τους οποίους θα είχαν προκληθεί, όπως για παράδειγμα από τραυματισμό των ριζών, σάπισμα από υγρασία ή τσιμεντοποίηση του δέντρου, ακόμα και το κακό κλάδεμα. Αν όλα αυτά διαπιστωθούν ή όχι, τότε αυτομάτως θα αναζητηθούν ευθύνες αρμοδίως για τις τυχόν αμέλειες και παραλείψεις που υπήρχαν ως προς τη φροντίδα του πεύκου από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού προκειμένου να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν ειδικοί, υπηρεσίες και φυσικά όσοι μπαίνουν στο κάδρο των υποψιών ως φέροντες μικρή ή μεγάλη ευθύνη. Πάντως, η οικογένεια του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου δεν κρύβει την οργή της, με τον μεγάλο γιο, τον 24χρονο Χρήστο, να αναφέρεται ευθαρσώς στην εγκατάλειψη που σήμερα βιώνει η πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News