Ηράκλειο

Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: «Τον άνδρα μου μπορούν να τον φέρουν πίσω;» - Ξέσπασε η χήρα Μητρέλου (vid)

«Ο σύζυγος μου δεν έφταιξε σε τίποτα, οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας στο neakrirti.gr, η σύζυγος του 51χρονου, Σταυρούλα Μητρέλου, που έχασε τραγικά τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην λεωφόρο Δημοκρατίας

Συγκλονίζει η χήρα του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 18 Αυγούστου, έχασε τραγικά την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η Σταυρούλα Μητρέλου, σοκαρισμένη ακόμη από τον άδικο χαμό του συντρόφου της αναφέρει στο neakriti.gr ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο αγώνας για την δικαίωση της μνήμης του 51χρονου, με την ίδια να εξηγεί ότι πρόκειται για «καθαρή δολοφονία».

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι», τονίζει η κ. Μητρέλου, εξηγώντας ότι ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τα «συγχαρητήρια» της, μεταφέρει η άτυχη γυναίκα, στους «υπεύθυνους ανεύθυνους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ζητώντας από τους ανθρώπους αυτούς, η αμέλεια των οποίων κόστισε την ζωή του συζύγου της, να παρουσιαστούν μπροστά στα παιδιά της και να τους εξηγήσουν το λόγο που ο πατέρας τους σκοτώθηκε με τον αδιανόητο αυτό τρόπο.

Η κ. Μητρέλου, μιλώντας για τον δικό της Παναγιώτη, κάνει λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη. «Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος» αναφέρει αποφασιστικά η χήρα Μητρέλου, σημειώνοντας ότι δικαιοσύνη θα αποδοθεί και ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν.

Το τηλεφώνημα του δημάρχου

Αναφορικά με την επικοινωνία της ίδιας με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, η κ. Μητρέλου εξηγεί ότι όσα συλλυπητήρια και να δεχθεί ο σύζυγος της δεν θα επιστρέψει στην ζωή.

«Ο σύζυγος μου δεν έφταιξε σε τίποτα, οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν.»

Σχετικά με τον τρόπο που ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα, η κ. Μητρέλου αναφέρει ότι μια συγγενής της αναγνώρισε το πτώμα του συζύγου της στο ΠΑΓΝΗ και εν συνεχεία την ενημέρωσε. Τα «δέντρα της Δημοκρατίας» αποτελούν ένα προβληματισμό για εκείνη ακόμη και πριν το θάνατο του συζύγου της, με την χήρα να περιγράφει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την διάρκεια περιπάτων με τον άνδρα της, σχολίαζαν τις ευμεγέθεις ρίζες και τα σπασμένα πεζοδρόμια, χωρίς να περνάει από το μυαλό τους πως ένα από τα δέντρα αυτά θα έβαζε τέλος στην ζωή του 51χρονου.

Η κ. Μητρέλου δηλώνει συγκλονισμένη από την τοποθέτηση του δασολόγου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μπαρμπούτη, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην «ΝΚ», φτάνοντας με την ανάγνωση του ρεπορτάζ, στο κυνικό συμπέρασμα ότι η σαπίλα που διάβρωνε το φονικό πεύκο δεν είναι η μόνη που υπάρχει στην υπόθεση της απώλειας του συζύγου της, στρέφοντας τα βέλη της προς τις τοπικές Αρχές και του υπευθύνους.

«Δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τους πολίτες. Σκότωσαν έναν άνθρωπο που δεν τους έφταιγε σε τίποτα.»

Η κ. Μητρέλου μένει να διερωτάται το γιατί το κράτος και εν ταυτώ ο δήμος Ηρακλείου δεν λειτουργεί με γνώμονα την πρόληψη ώστε να προστατεύσει τους πολίτες. «Η οικογένεια μας είναι συγκλονισμένη», μεταφέρει η σύζυγος του εκλιπόντα.  

Η χήρα Μητρέλου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο λόγος κατά τον οποίο ο σύζυγος της βγήκε στον δρόμο, ξεκινώντας εν αγνοία του την τελευταία του διαδρομή, ήταν για να αλλάξει κάποιο δώρο το οποίο πρόσφατα του είχαν προσφέρει αλλά και να επιδιορθώσει μια ηλεκτρική συσκευή.  

Ως προς τις επόμενες κινήσεις της κ. Μητρέλου, στον μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθεί η μνήμη του συζύγου της, η ίδια μεταφέρει ότι ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση θα ορίσει τεχνικούς συμβούλους προς επανεξέταση του πεύκου που κόστισε την ζωή στον 51χρονο, ενώ πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με τον καθηγητή δασολογίας κ. Μπαρμπούτη, ώστε να αποκτήσει μια ακριβέστερη εικόνα αναφορικά με τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την πτώση του φονικού δέντρου.

Η κ. Μητρέλου έχει πλήρη επίγνωση του χρόνου που απαιτείται ώστε να φτάσει στον στόχο της, πράγμα όμως το οποίο δεν την αποθαρρύνει. «Όταν έχεις να τα βάλεις με το κράτος έτσι είναι, αλλά δεν θα το αφήσω έτσι», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια