Λαμπρινός για την τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ

Κρήτη
Λαμπρινός για την τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ότι λέει ο Νόμος. Θα είναι απολύτως διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί» ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου - «Θα ελεγχθούν ένα προς ένα ένα όλα αυτά τα δέντρα, όσα κι αν είναι, όσο καιρό κι αν πάρει»

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ ένα τέτοιο τραγικό γεγονός και ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη», ανέφερε το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με το ertnews.gr o κ. Λαμπρινός πρόσθεσε ότι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ήταν να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την ανείπωτη τραγωδία με το δέντρο που καταπλάκωσε τον 51χρονο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας. «Μας απασχολεί ιδιαίτερα να εντοπίσουμε τα αίτια της πτώσης του δέντρου και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τα εντοπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτός από την έρευνα που διεξάγεται, η δημοτική αρχή προχωρεί στην συγκρότηση μιας επιτροπής με εκπροσώπους φορέων, υπηρεσιών και οικολογικών ομάδων, η οποία θα αναλάβει καταγραφή και εξέταση όλων των υπεραιωνόβιων δέντρων της πόλης, προκειμένου «να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για το τι πρέπει να γίνει με αυτά».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει ζητήσει ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις που συνετέλεσαν ή προκάλεσαν το αποτέλεσμα της πτώσης του μοιραίου δέντρου.

«Θα κάνουμε ότι λέει ο Νόμος. Θα είναι απολύτως διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί», τόνισε. Ενώ ερωτηθείς για τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος ανέφερε «είναι δικαίωμα της οικογένειας να προβεί σε μήνυση».

Τις τελευταίες ημέρες είναι δεκάδες τα τηλεφωνήματα που έχει δεχτεί η Υπηρεσία Πρασίνου για δέντρα σε γειτονιές και δρόμους της πόλης τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τους δημότες. «Θα ελεγχθούν ένα προς ένα ένα όλα αυτά τα δέντρα, όσα κι αν είναι, όσο καιρό κι αν πάρει» διαβεβαίωσε τους κατοίκους της πόλης ο κ. Λαμπρινός.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News