Μαλεβίζι: Ριζικές παρεμβάσεις για τα σχολικά κτήρια- Αλλάζουν όψη οι αυλές

Κρήτη
Μαλεβίζι: Ριζικές παρεμβάσεις για τα σχολικά κτήρια- Αλλάζουν όψη οι αυλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Μαλεβιζίου για τις οποίες και αυτό το καλοκαίρι οι μηχανές του Δήμου δουλεύουν «στο φουλ», εκμεταλλευόμενες τις διακοπές της εκπαιδευτικής κοινότητας

Ανακαινίσεις, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις, αλλά και ενεργειακές αναβαθμίσεις, καθώς και λίφτινγκ σχολικών αυλών με επανασχεδιασμό και δημιουργία νέων αθλητικών χώρων εντός των σχολικών μονάδων.

Είναι οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Μαλεβιζίου για τις οποίες και  αυτό το καλοκαίρι οι μηχανές του Δήμου δουλεύουν «στο φουλ», εκμεταλλευόμενες τις διακοπές της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ένα εγχείρημα στο οποίο ο Δήμος έχει προσηλωθεί με συνέπεια από την πρώτη στιγμή της δημοτικής περιόδου, καθώς η εκπαιδευτική ατζέντα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Δίνουμε αξία σε κάθε μέρα καλοκαιρινής ανάπαυλας για τη λειτουργία των σχολείων μας. Συνεπείς και σταθεροί στους στόχους μας υλοποιούμε και φέτος ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ειδικά φέτος ξεκινήσαμε κι ένα γενναίο πρόγραμμα ανασχεδιασμού και ριζικών παρεμβάσεων σε αύλειους χώρους, που τους καθιστά λειτουργικούς και σύγχρονους, χρωματίζοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών μας.

Την ίδια ώρα οι πρώτες ενεργειακές αναβαθμίσεις υλοποιούνται συστηματικά, αλλάζοντας ολοκληρωτικά εικόνα και συνθήκες λειτουργίας στα σχολικά κτίρια.

Το Μαλεβίζι «τρέχει» και αυτό το καλοκαίρι, προετοιμάζοντας εδώ και μήνες την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Με κάτι λιγότερο από ένα μήνα να έχει απομείνει για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί μαθητές του Μαλεβιζίου φέτος θα αντικρίσουν για πρώτη φορά χρώμα στις σχολικές αυλές, καθώς σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα ανασχεδιάστηκαν και διαμορφώθηκαν νέα γήπεδα και αγωνιστικοί χώροι. Χαρακτηριστικές είναι οι παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στους αύλειους χώρους του Γυμνασίου Γαζίου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, του Δημοτικού Σχολείου στο Πολύδροσο, αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Κρουσώνα, καθώς και στο Γυμνάσιο Τυλίσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρεμβάσεις έγιναν και στις αυλές των παλαιών Δημοτικών Σχολείων σε Κορφές και Λουτράκι, για να προσφέρουν διέξοδο ψυχαγωγίας στα παιδιά των οικισμών.

Την ίδια ώρα οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των τριών πρώτων -σε σύνολο επτά- σχολικών συγκροτημάτων που ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το μεγαλύτερο όγκο εργασιών να αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο κουδούνι.

Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Ροδιάς, το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Τυλίσου και το Γυμνάσιο Τυλίσου.

Τέλος, εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών σχολικών κτιρίων συνεχίζονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News