Ηράκλειο: Εικόνες καθημερινής τρέλας στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εικόνες καθημερινής τρέλας στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων - Χωρίς χώρο δωρεάν στάθμευσης οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου

Με μεγάλη υπομονή οπλίζονται καθημερινά οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον μια ώρα είναι ο χρόνος αναμονής για να καταφέρουν οι οδηγοί να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ για τα πούλμαν και να παραλάβουν τους επισκέπτες που προσγειώνονται.

Οι ουρές με τα λεωφορεία είναι ατελείωτες και συχνά φτάνουν ακόμα και έξω από το χώρο του αεροδρομίου.   

Παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες των πτήσεων προσγειώνονται στην ώρα τους, τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να περιμένουν για ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο για το πούλμαν που θα τους παραλάβει.

Το πρόβλημα της στάθμευσης όμως δεν σταματάει εκεί για το αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτό αδυνατούν να σταθμεύσουν οπουδήποτε  δωρεάν έχοντας κατά καιρούς κάνει και δημόσιες εκκλήσεις και παρεμβάσεις για το θέμα.

Νέα πνοή στον Κρητικό τουρισμό: Οι εκτιμήσεις για το 2023 - Τα πλεονεκτήματα του νησιού

Στην πολιτική της κυβέρνησης ως προς την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, ιδιαίτερα για την Κρήτη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το βράδυ της Παρασκευής 19 Αυγούστου η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

https://www.youtube.com/watch?v=stKI67sVLks?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Η υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κυβερνητική στήριξη του νησιού στον τομέα του τουρισμού, όχι μόνο κατά φετινή περίοδο, αλλά και για την περίοδο του 2023, μέσα από μέτρα, όπως είπε, που θα ανακοινωθούν με απόλυτη σαφήνεια διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην καθιερωμένη ενημέρωση που θα κάνει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Εμείς μιλάμε κυρίως για εμπειρίες οι οποίες είναι μοναδικές, οι οποίες μπορούν να προσδώσουν στο τουριστικό προϊόν ποιότητα και μία ποικιλία σε αυτό που κάποιος μπορεί να αισθανθεί. Και πράγματι η Κρήτη μπορεί να το δώσει αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη. Και πρόσθεσε: «Και δεν το κάνουμε θεωρητικά. Θυμίζω ότι για πρώτη φορά έχουμε καμπάνιες οι οποίες κρατάνε όλο τον χρόνο. Κα βέβαια μιλάμε και για τον ορεινό τουρισμό. Πέρυσι θυμίζω ότι η Κρήτη πρωταγωνίστησε στο κομμάτι και του ορεινού όγκου της και σε ξένα μέσα. Και από την άλλη δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και στον θρησκευτικό τουρισμό, με ειδικότερη συνεργασία που έχουμε με την Αρχιεπισκοπή. Αλλά, πέραν αυτού, έχουμε και το κομμάτι του οινοτουρισμού μαζί με τους αντίστοιχους φορείς. Και βέβαια όλα αυτά τα κάνουμε κάτω από μία στρατηγική».

Οι τρεις πυλώνες

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η στρατηγική αυτή έχει τρεις πυλώνες: «Οι πυλώνες μας είναι η βιωσιμότητα, που ξέρετε, είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τους ανθρώπους του τουρισμού στην Κρήτη. Είναι μια ισορροπία που έχει να κάνει με τον χρόνο. Να μη μιλάμε μόνο για κάποιες εβδομάδες σεζόν, αλλά να διευρύνεται αυτό συνέχεια. Και το άλλο είναι η ποιότητα», είπε η Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Ως προς τον χρόνο, έχουμε τα στοιχεία που μας κάνουν σίγουρα να αισιοδοξούμε, χωρίς να προκαλείται εφησυχασμός. Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή προκρατήσεις πτήσεων αλλά και δωματίων, που φτάνουν μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και κάποιες και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου γιατί το επιτρέπει ο καιρός, είναι σίγουρα κάτι ελπιδοφόρο. Όπως επίσης θεωρώ ότι θα πρέπει να συγκρατήσουμε τα θετικά, όπως ότι ο περυσινός Οκτώβρης είχε καλύτερα στοιχεία από τα στοιχεία που είχε ο Οκτώβρης του 2019».

Πάντως, η υφυπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε επιτύχει ακόμα τους στόχους και χρειάζονται κι άλλα βήματα. Και αναφέρθηκε τόσο στην κρουαζιέρα, όσο και σε ταξίδια που έχουν να κάνουν με τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Για την επόμενη χρονιά

Αναφορικά με το 2023, η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε: «Το 2021 είχαμε μία αύξηση 27% στη μέση δαπάνη. Κάποιος θα μου πει “μα, ο κόσμος είχε δυο χρόνια να ταξιδέψει και είχε και παραπάνω χρήματα στην άκρη”. Όμως, συνδύασε την Ελλάδα με κάποιας ποιότητας διαμονή και αναψυχή, και σίγουρα αυτό θα πρέπει να παλέψουμε όσο γίνεται παραπάνω. Δεύτερον, τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή ως προς τη μέση δαπάνη είναι ενθαρρυντικά με μία αύξηση περίπου του 10% που καταγράφηκε τον Απρίλιο και λιγότερο τον Μάιο, που είχαμε μια κάμψη, και είχαμε ξανά ανάκαμψη τον Ιούνιο. Και εδώ θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει ευρωπαϊκά και διεθνώς με τις οικονομίες και πόσο θα επηρεαστούν οι προϋπολογισμοί τού κάθε σπιτιού για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί μας ενδιαφέρει και ο Έλληνας να μπορεί να ταξιδέψει».

Στο σημείο αυτό, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Έχουμε το περιθώριο ως κυβέρνηση να βοηθάμε κάθε επιχείρηση, κάθε νοικοκυριό να μπορεί να ανταπεξέλθει αυτή την απαιτητική στιγμή. Θα έχουμε και νέα μέτρα, τα οποία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση. Αλλά κι εμείς ως υπουργείο Τουρισμού, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, είδατε ότι φέτος δώσαμε μία πολύ ευρεία γκάμα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στα προγράμματα στήριξής του. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέσα από τα προγράμματα “Τουρισμός για όλους” και τα επόμενα τρία χρόνια. Φέτος διπλασιάσαμε το ποσό. Από τα 30, με την παρέμβαση του πρωθυπουργού έγιναν 62 εκατομμύρια ευρώ. Και οι δικαιούχοι έχουν φτάσει τους 400.000».

(φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News