Ηράκλειο: Πλούσιο το πρόγραμμα στα κηποθέατρα - Οι αποψινές παραστάσεις

Κρήτη
Ηράκλειο: Πλούσιο το πρόγραμμα στα κηποθέατρα - Οι αποψινές παραστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιόλογες είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, απόψε Παρασκευή 19 Αυγούστου

Αξιόλογες είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, απόψε Παρασκευή 19 Αυγούστου. Στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στις 9 μ.μ., θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, πραγματοποιεί την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο-Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο-Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη-Ασημάκη Γιαλαμά.  Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης, σκηνικά: Λία Ασβεστά, κοστούμια: Έβελυν Σιούπη.

Παίζουν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και Πάνος Σταθακόπουλος.  Οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 και 20 ευρώ.

«Μαζί ξανά»

Στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στις 9:30 μ.μ., θα δοθεί η συναυλία «Μαζί ξανά» με τον Δημήτρη Τσιχλάκη και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Η διοργάνωση είναι της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνδιοργάνωση Δήμου Ηρακλείου-ΔΗΚΕΗ.  «Μαζί ξανά» στα γνώριμα μονοπάτια της μουσικής!

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη συναυλία του περσινού Αυγούστου, ο Δημήτρης Τσιχλάκης έρχεται να μοιραστεί ξανά με το κοινό την αγάπη του για το τραγούδι. Μελωδίες, χρώματα και πολύ κέφι σε μια μοναδική παράσταση με τον Δημήτρη Τσιχλάκη και την μπάντα του.

Στο ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ», στις 9 μ.μ., θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου-ΔΗΚΕΗ.  Η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.

«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με τη φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον... ψαρέψουν;». Ένα έργο που μιλάει για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου, που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί.

Η παράσταση περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό, που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή. Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει τη φαντασία τους!

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά τον νου των περισσότερων σε κάτι «απλοϊκό» με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, ο θίασος προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και Στ’ δημοτικού. Το κουκλοθέατρο στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News