Ηράκλειο: «Αυτό είναι το επόμενο δέντρο που θα πέσει» καταγγέλουν πολίτες

Κρήτη
Ηράκλειο: «Αυτό είναι το επόμενο δέντρο που θα πέσει» καταγγέλουν πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγνώστες του neakriti.gr, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα μεγάλα και επικίνδυνα δέντρα που βρίσκονται δίπλα σε δρόμους, κτίρια και σχολικά συγκροτήματα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου, από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε ένα απο τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Αναγνώστες του neakriti.gr, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα μεγάλα και επικίνδυνα δέντρα που βρίσκονται δίπλα σε δρόμους, κτίρια και σχολικά συγκροτήματα.

Όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία που εξασφάλισε πολίτης του Ηρακλείου, το δέντρο στην Λ. Δημοκρατίας δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς αρκετά είναι τα σημεία που εκπέμπουν «SOS». Ένα ακόμη δέντρο μερικά μέτρα πιο μακριά από το σημείο του χθεσινού δυστυχήματος, έξω από το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, έχει μια εμφανή κλίση προς τον δρόμο, καλύπτοντας τα παρκαρισμένα οχήματα με τα κλαδιά του.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για «το επόμενο δέντρο που θα πέσει», δείχνοντας την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και ελέγχους στα επίμαχα σημεία της πόλης. Μήπως και εκεί χρειάζεται κάποια παρέμβαση και πρόληψη, πριν να είναι πολύ αργά; Ένας άνθρωπος χθες έχασε τη ζωή του. Θυσιάστηκε για να υπάρξει μέριμνα και να σωθούν περισσότερες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα ότι «σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο».

Ακόμη τονίζει πως το τραγικό δυστύχημα «προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News