Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο: Η κατάσταση της υγείας των δύο αδερφών - Τα νεότερα στοιχεία της υπόθεσης

Κρήτη
Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο: Η κατάσταση της υγείας των δύο αδερφών - Τα νεότερα στοιχεία της υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 20 και 23 ετών, νοσηλεύονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, αντίστοιχα - Τρεις συλλήψεις για το αιματηρό περιστατικό - Το χρονικό της υπόθεσης

Συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο αδερφών, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο χωριό Πολυθέα, το βράδυ της Δευτέρας, 15 Αυγούστου. Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 20 και 23 ετών, νοσηλεύονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, 20χρονος νοσηλεύεται και σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, διασωληνωμένος. Όπως ανέφερε ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου Στέλιος Κτενιαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr «ο 20χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπου είναι διασωληνωμένος, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι ελαφρώς βελτιωμένη και σταθεροποιημένη».

Υπενθυμίζεται οτι 20χρονος μέχρι χθες Τρίτη, νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, είχε αναφέρει ότι «είχε ένα τραύμα στον θώρακα το οποίο του προκάλεσε το μαχαίρι το οποίο εισχώρησε στον πνεύμονα. Κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί του τοποθέτησαν μία συσκευή, η οποία παροχετεύει τον αέρα». Ο τραυματίας μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε  στο ΠΑΓΝΗ, όπου συνεχίζεται εκεί η νοσηλεία του.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η νοσηλεία του μεγαλύτερου αδερφού, 23 ετών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Βενιζελείου στο neakriti.gr, «ο 23χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση και περπατάει κανονικά. Η νοσηλεία του συνεχίζεται, ενώ παρακολουθείται συνεχώς από το ιατρικό προσωπικό».

Τρεις συλλήψεις για το αιματηρό περιστατικό

Το πρωί της Τρίτης, 16 Αυγούστου η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 25χρονου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της Νομοθεσίας περί όπλων στο Ηράκλειο.

Ο 25χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, πάντως, εκτός από τον εν λόγω νεαρό, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο νεαρών Κρητικών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να οδηγηθούν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αιματηρή κατάληξη έμελλε να έχει γλέντι το οποίο έλαβε χώρα σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου: Χθες τα ξημερώματα, δύο αδέλφια νεαρής ηλικίας φέρονται να μαχαιρώθηκαν από τρίτο άνδρα - επίσης νεαρής ηλικίας - ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου. Εκτός από το εν λόγω άτομο, οι Αρχές προχώρησαν χθες στη σύλληψη άλλων δύο νεαρών Κρητικών.

Οι κάτοικοι του χωριού Πολυθέα, όπου εκτυλίχθηκε το θλιβερό περιστατικό, είναι ανάστατοι, ενώ ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος συλληφθείς, που φέρεται να μαχαίρωσε τους δύο αδερφούς, φέρεται να αρνείται ότι είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Το συμβάν διαδραματίστηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, ο οποίος διαπληκτίστηκε με τους δύο αδερφούς, τους τραυμάτισε με μαχαίρι. Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Επιτόπου μετέβη κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε τα δύο αδέρφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος τραυματίστηκε στον θώρακα, ενώ ο 23χρονος αδερφός του φέρεται να δέχτηκε δύο μαχαιριές στην πλάτη. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο μεταξύ, λίγο αργότερα, στελέχη του Α.Τ. Μινώα Πεδιάδος εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο φερόμενο δράστη. Εκτός από τον 25χρονο, φόρεσαν χειροπέδες άλλοι δύο νεαροί άνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News