Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση τα δύο αδέλφια μετά την επίθεση με μαχαίρι (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση τα δύο αδέλφια μετά την επίθεση με μαχαίρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματηρή κατάληξη είχε γλέντι που στήθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο χωριό Πολυθέα του δήμου Μινώα Πεδιάδος - Ένας 25χρονος άνδρας λογομάχησε με δύο αδέρφια και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους δύο νεαρούς
  • Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν δύο αδέλφια κατά την διάρκεια του γλεντιού
  • Σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο νοσηλεύονται με τραύματα στον θώρακα και την πλάτη τα δύο αδέλφια

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας των δύο αδερφών, μετά το αιματηρό επεισόδιο σε γλέντι στο χωριό Πολυθέα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, το βράδυ της Δευτέρας, 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr: «ο μεγαλύτερος αδελφός, ο 23χρονος έχει δύο τραύματα πίσω στην πλάτη, του έγινε συρραφή από τον χειρουργό και εισήχθη στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου για παρακολούθηση με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του μικρότερου αδερφού - του 20χρονου - ο κ. Τερζάκης είπε ότι «έχει ένα τραύμα στον θώρακα το οποίο του προκάλεσε το μαχαίρι το οποίο εισχώρησε στον πνεύμονα. Κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί του τοποθέτησαν μία συσκευή, η οποία παροχετεύει τον αέρα».

Μάλιστα σύμφωνα με τον διοικητή, θωρακοχειρουργός μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την επέμβαση, ενώ ο τραυματίας μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε  στο ΠΑΓΝΗ για παρακολούθηση.  

Παραλίγο το γλέντι να εξελιχθεί σε τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί το γλέντι στο χωριό Πολυθέα, καθώς κατά την διάρκειά του ένας 25χρονος άνδρας λογομάχησε με τα δύο αδέλφια, με τον πρώτο να επιτίθεται με μαχαίρι και στους δύο τραυματίζοντάς τους.

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση με τα δύο αδέλφια να μεταφέρονται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τραύματα στην πλάτη και τον θώρακα.

Η σύλληψη του 25χρονου

Το πρωί της Τρίτης, 16 Αυγούστου η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 25χρονου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της Νομοθεσίας περί όπλων στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα στην επισημαίνει: «Συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, σήμερα το πρωί (16.08.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας ημεδαπός κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16.08.2022), σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ανωτέρω ημεδαπός, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης διαπληκτίστηκε με δύο ημεδαπούς και τους προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι).

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας».

Συνελήφθησαν άλλοι δύο Κρητικοί

Ο 25χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, πάντως, εκτός από τον εν λόγω νεαρό, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο νεαρών Κρητικών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να οδηγηθούν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Τι είπε ο δήμαρχος και πώς σχολιάζουν οι κάτοικοι το επεισόδιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φιλίας Σαριδάκη που προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV, το επεισόδιο καταδίκασε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος ο οποίος ζήτησε να επικρατήσει η λογική, ιδιαίτερα μάλιστα που όλα δείχνουν ότι το μαχαίρωμα σημειώθηκα για ασήμαντη αφορμή.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Πολυθέας κάνουν λόγο για ένα ήσυχο χωριό το οποίο μέχρι σήμερα είχε μείνει μακριά από ταραχές και επεισόδια και όπου ακόμα και οι εκδηλώσεις ποτέ δεν είχαν σημαδευτεί από συμπλοκές. Ο 25χρονος συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για  επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News