Παραλίγο τραγωδία σε παραλία των Μαλίων - Ζευγάρι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Κρήτη
Παραλίγο τραγωδία σε παραλία των Μαλίων - Ζευγάρι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση το μεσημέρι της Κυριακής, 14 Αυγούστου για την διάσωση δύο λουόμενων σε παραλία των Μαλίων

Παραλίγο να μετατραπεί το μεσημεριανό μπάνιο σε τραγωδία καθώς ζευγάρι που είχε βουτήξει σε θάλασσα στην περιοχή των Μαλίων δεν μπορούσε να βγει στη στεριά λόγω κόπωσης. 

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί από την ναυγοσώστρια της ομάδας «Ωκεανίς», καθώς τους είδε να δυσκολεύονται να επιστρέψουν από το μικρό νησάκι στην τοποθεσία των Μαλίων.

Άριχαν να καλούν σε βοήθεια με την ναυαγοσώστρια της παραλίας, να σπεύδει άμεσα στο σημείο όπου κατάφερε με την βοήθεια της τορπίλης να βγάλει πρώτα έξω τον νεαρό άνδρα, ενώ παράλληλα στο σημείο είχε φτάσει και το δεύτερο σκάφος περιπολίας της «Ωκεανίς» με το ναυαγοσώστη του σκάφους να βουτάει να βγάζει έξω και την κοπέλα.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ αφού έβγαλαν το ζευγάρι μέτρησαν το οξυγόνο του, το οποίο ήταν χαμηλό και δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Λιμεναρχείο μέσω της εφαρμογής Lifeguard Rescue & First Aid, καθώς και το υπουργείο Ναυτιλίας που σύμφωνα με το ΠΔ 7120 λαμβάνει αυτόματα τις διασώσεις και τα περιστατικά πρώτων βοηθειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News