Φωτιά στην Βιάννο: Σε εξέλιξη η προανάκριση μετά την σύλληψη του 83χρονου - Σε ετοιμότητα οι Αρχές (βίντεο)

Κρήτη
Φωτιά στην Βιάννο: Σε εξέλιξη η προανάκριση μετά την σύλληψη του 83χρονου - Σε ετοιμότητα οι Αρχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε επί κρητικού εδάφους, αυτή τη φορά σε δασική έκταση δίπλα στο χωριό Πεύκος της Βιάννου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη φωτιά να οριοθετείται εγκαίρως, ενώ δεν απείλησε οικισμούς και ανθρώπινες ζωές
  • Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
  • Υπό έλεγχο αφήνοντας πίσω καταστροφή η φωτιά στην Βιάννο
  • Στο ανακριτικό αγρότης που ίσως ευθύνεται για την φωτιά
  • Μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον έλεγχο της πυρκαγιάς
  • Έκκληση της Πυροσβεστικής για αυξημένη προσοχή λόγω των ανέμων

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Κρήτη υπό το φόβο πυρκαγιάς λόγω των ανέμων. Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο, 13 Αυγούστου, στη 1 και μισή το μεσημέρι στη Βιάννο και συγκεκριμένα  στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεύκος, κοντά στον οικισμό Άγιος Βασίλειος.

Η φωτιά είχε οριοθετηθεί μέχρι τις 7 το απόγευμα χθες, χάρη στη συντονισμένη δράση από 25 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 70 άνδρες, δύο ελικόπτερα, υπαλλήλους του δήμου, της περιφέρειας, αλλά και εθελοντές.

Στα θετικά το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν ήταν πολύ ισχυροί και το ότι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από τους οικισμούς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Την ίδια ώρα ο 83χρονος αγρότης που φέρεται να ευθύνεται για τη φωτιά στο σημείο από αμέλεια, έχει συλληφθεί, με το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας να  έχει αναλάβει την προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες, ενώ με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή ξεπέρασε τα 150 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικης έκτασης.

Κάτοικοι του χωριού επισημαίνουν πως χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα και αποφευχθήκαν  τα χειρότερα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News