Παναγίτσα Μασταμπά: Ένα κερί στην Χάρη Της στην αγαπημένη Εκκλησία του Μεγάλου Κάστρου (βίντεο)

Πολιτισμός
Παναγίτσα Μασταμπά: Ένα κερί στην Χάρη Της στην αγαπημένη Εκκλησία του Μεγάλου Κάστρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχές για υγεία σε όλο τον κόσμο έστειλαν μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της Κρήτη τβ πιστοί που προσήλθαν σήμερα το πρωί, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, για να εκκλησιαστούν στον ιερό ναό της  Παναγίτσας στο Μασταμπά
  • Με ευχές και προσμονή για τα καλύτερα προσήλθαν οι πιστοί
  • Επικαλούνται την δύναμη της Παναγίας και εύχονται να φύγουν οι δυσκολίες
  • Πλήθος πιστών προσεύχεται στην Παναγία του Μασταμπά

Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται για ακόμα μία χρονιά μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και από νωρίς το πρωί αρκετοί είναι οι πιστοί που προσέρχονται σε Εκκλησίες, για να παρακολουθήσουν την πρωινή λειτουργία, να  προσκυνήσουν ή για να ανάψουν απλώς ένα κεράκι. 

Στη σημερινή λειτουργία που τέλεσε ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ἀπαμείας κ. Παΐσιος, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Παναγίτσα του Μασταμπά στο Ηράκλειο, στέλνοντας τις ευχές του μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV:

Υγεία, ειρήνη και ευημερία ήταν τα μηνύματα που θέλησαν οι περισσότεροι πιστοί να διαμηνύσουν με αφορμή τον δεκαπενταύγουστο, ή αλλιώς το «Πάσχα του καλοκαιριού». 

Με ευλάβεια τιμάται η γιορτή της Παναγίας όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Συνοδεύεται μάλιστα από κοινωνικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα που κρατούν οι παραδόσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News