Φωτιά στην Βιάννο: Συνελήφθη ο δράστης - Ολονύχτια παρουσία των πυροσβεστών υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Φωτιά στην Βιάννο: Συνελήφθη ο δράστης - Ολονύχτια παρουσία των πυροσβεστών υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά στην περιοχή έχει οριοθετηθεί με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να βρίσκονται σε επιφυλακή

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Πεύκος, του Δήμου Βιάννου, κοντά στον Άγιο Βασίλειου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 70χρονο αγρότη

Ο 70χρονος φέρεται να έκανε αγροτικές εργασίες και με ένα καμινέτο έβαλε κατά λάθος φωτιά όταν προσπάθησε να συγκολλήσει πλαστικές σωλήνες ποτίσματος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσαγωγής του ενω την ίδια ώρα η φωτιά στην περιοχή έχει οριοθετηθεί. 

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, σημείωσε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ότι η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση ενώ τόνισε ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε σε επιφυλακή» ξεκαθάρισε ο κ. Τσικαλάς αναφέροντας ότι ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει.

Αισιόδοξος για την έκβαση της επιχείρησης και ο δήμαρχος της περιοχής Μηνάς Σταυρακάκης, με τον ίδιο να εκτιμάει ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά είναι περιορισμένες.

Ωστόσο το ευτυχές είναι ότι δεν κινδύνευσαν οικισμοί

Κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται να παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες θα απαρτίζονται από 25 οχήματα και 70 υπάλληλους.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1558420753602805760

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News