Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Βιάννο - Δυο ελικόπτερα στη μάχη της κατάσβεσης (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Βιάννο - Δυο ελικόπτερα στη μάχη της κατάσβεσης (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 70 άνδρες και 15 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και δυο ελικόπετρα απο Χανιά και Ηράκλειο με την επιχείρηση κατάσβεσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη - Η φωτιά δεν απειλεί οικισμό, ενώ καίει χορτολιβαδική έκταση και πευκόδασος

Μια ακόμη μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2022, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Πεύκο, του Δήμου Βιάννου, κοντά στον Άγιο Βασίλειο.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 70 άνδρες και 15 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και δυο ελικόπετρα απο Χανιά και Ηράκλειο με την επιχείρηση κατάσβεσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η φωτιά δεν απειλεί οικισμό.  

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η φωτιά οριοθετήθηκε στοιχειωδώς έχοντας μετατρέψει σε στάχτη δασική έκταση. 

Στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για πιθανές αναζωπυρώσεις. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο Δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, «πρόκειται για επικίνδυνη φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση και πευκόδασος, ενώ ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν δυο ελικόπτερα για την κατάσβεση και στο επί τόπου συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς».  

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News