Ξεκινούν οι ψεκασμοί κατά του δάκου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Ξεκινούν οι ψεκασμοί κατά του δάκου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες - εφόσον ο καιρός το επιτρέψει - ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου στην περιοχή του Καστελίου και του Αμαριανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της δακοκτονίας θα συνεχιστεί:

* Την Τρίτη 16 Αυγούστου στις τοπικές κοινότητες Σμαρίου, Γερακιού και Λιλιανού.

* Την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις τοπικές κοινότητες Αποστόλων, Αρχαγγέλου, Ευαγγελισμού, Καρουζανών και Πολυθέας, Αμαριανού, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου και Μαθιάς.

* Το Σάββατο 20 Αυγούστου στην τοπική κοινότητα Καστελίου.

«Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους, και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Οι τομεάρχες δακοκτονίας της Δ.Ε. Καστελίου στεγάζονται στο οίκημα της βιβλιοθήκης Καστελίου, στην περιοχή Μεϊντάνι.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 28910/31.995, 2813/407.914 και 2813/407.980.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News