Ηράκλειο: Νέο τροχαίο στον ΒΟΑΚ - Στο νοσοκομείο τρία άτομα

Κρήτη
Ηράκλειο: Νέο τροχαίο στον ΒΟΑΚ - Στο νοσοκομείο τρία άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ύψος της διακλάδωσης Γουβών προς Γούρνες, δύο ΙΧ συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Νέο τροχαίο σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. Ειδικότερα, στο ύψος της διακλάδωσης Γουβών προς Γούρνες, δύο ΙΧ συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τρία άτομα και τα μετέφερε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραλήφθηκαν σε καλή κατάσταση, καθώς έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεσαρά – Έχασε τη ζωή του 79χρονος

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου, σημειώθηκε ένα ακόμη τροχαίο στο Ηράκλειο, που κόστισε τη ζωή ενός 79χρονου συμπολίτη μας. Ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μεσαρά. Ο χαμός του άτυχου ηλικιωμένου ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων που έχουν ξεψυχήσει σε κάποιο δρόμο του νησιού, μέσα στο 2022, στους 35. Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 8 Αυγούστου, ένας νεαρός δικυκλιστής βρήκε φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη, επί της λεωφόρου Κνωσού, στην πόλη του Ηρακλείου.

Το τροχαίο, το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον 79χρονο άνδρα, έλαβε χώρα χθες το πρωί, λίγο μετά τις 10. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος οδηγός επέβαινε σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ λευκού χρώματος. Το όχημα που οδηγούσε ο 79χρονος συγκρούστηκε με διερχόμενο βυτιοφόρο, επί της επαρχιακής οδού Μοιρών-Τυμπακίου.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρότατη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι και ανασύρθηκε από το όχημά του χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο επικράτησε αναστάτωση.

Επιτόπου μετέβη τάχιστα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 79χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Εκεί, οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, ωστόσο, δυστυχώς, για τον άτυχο άνδρα ήταν αργά, αφού άφησε την τελευταία του πνοή.

Εκτός από το ΕΚΑΒ, στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν πυροσβεστική δύναμη αλλά και η Τροχαία. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου ο ηλικιωμένος να απεγκλωβιστεί από το εσωτερικό του οχήματός του, το οποίο υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Δάκρυα για τον Γιώργο

Η είδηση του θανάτου του 79χρονου άνδρα βύθισε στο πένθος την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Το δυστύχημα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής του ηλικιωμένου οδηγού, ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε την εβδομάδα που διανύουμε στην Κρήτη.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας ο τραγικός χαμός ενός 21χρονου νέου, στην πόλη του Ηρακλείου. Δυστυχώς, από την αρχή της χρονιάς μέχρι χθες, συνολικά 35 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε κάποιο δρόμο του νησιού.

Χθες, εξάλλου, έλαβε χώρα η κηδεία του νεαρού Γιώργου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας, όταν το δίκυκλο όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του επί της λεωφόρου Κνωσού, με αποτέλεσμα ο 21χρονος άνδρας να τραυματιστεί θανάσιμα. Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου νέου παρέστησαν στην νεκρώσιμη ακολουθία, προκειμένου να αποχαιρετήσουν για στερνή φορά τον αγαπημένο τους άνθρωπο.

Το δυστύχημα, που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον νεαρό δικυκλιστή, σημειώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Δευτέρας. Εκείνη την ώρα, το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος εξετράπη της πορείας του και, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Επιτόπου μετέβη τάχιστα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν τον νεαρό Γιώργο. Δυστυχώς, ο 21χρονος δικυκλιστής δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Λάθος οδηγική συμπεριφορά

Μιλώντας προ ημερών στο neakriti.gr, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηρακλείου Αλέξανδρος Μεϊμαράκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς η συμπεριφορά μας στον δρόμο δεν είναι πολλές φορές αυτή που θα έπρεπε, και βλέπετε και τα νούμερα και πόσους νεκρούς θρηνεί η Κρήτη γενικότερα κάθε χρόνο».

«Καταλαβαίνετε ότι εμείς πρώτοι θα πρέπει να προσέξουμε, να μην πιούμε και να οδηγήσουμε, να έχουμε σωστά συντηρημένο το όχημά μας και ένα παραπάνω τώρα, που έχει περισσότερη κίνηση στους δρόμους, να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News