Ηράκλειο: Απάτη πίσω από την επένδυση Bitcoin - 43χρονη έχασε 4.000 ευρώ

Κρήτη
Ηράκλειο: Απάτη πίσω από την επένδυση Bitcoin - 43χρονη έχασε 4.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απατεώνας, κατάφερε να την πείσει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, ώστε να βγάλει πολλά παραπάνω κέρδη

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απατών στην Κρήτη, με δεκάδες πολίτες να χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ένα από τα θύματα επιτήδειων, είναι και μια 43χρονη από το Ηράκλειο, όπου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, της απέσπασαν 4.000 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε χθες Τρίτη 9 Αυγούστου η 43χρονη με καταγωγή από τη Λετονία, στις 4 Αυγούστου άγνωστος επικοινώνησε μαζί της, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνεί από επενδυτική εταιρία της Βρετανίας. Ο απατεώνας, κατάφερε να την πείσει να επενδύσει 99 ευρώ σε κρυπτονομίσματα, ώστε να βγάλει πολλά παραπάνω κέρδη.

Η γυναίκα πείστηκε από τα επιχειρήματα του επιτήδειου και δέχτηκε να προχωρήσει στην «επένδυση». Την επόμενη ημέρα, την κάλεσε κάποιος άλλος, υποδυόμενος υπάλληλο της επενδυτικής εταιρίας. Σύμφωνα πάντα με την 43χρονη, ο επιτήδειος την προέτρεψε να κατεβάσει στον υπολογιστή της μια εφαρμογή, να βάλει τα στοιχεία της και να του στείλε τον κωδικό που θα της εμφανίσει η εφαρμογή.

Η ανυποψίαστη γυναίκα, πραγματοποίησε όλα τα βήματα, νομίζοντας ότι επρόκειτο να «βγάλει» πολλά κέρδη. Αντ’ αυτού, έχασε 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Η 43χρονη προχώρησε σε καταγγελία, με τις αρχές να αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την νέα απάτη.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News