Επίσκεψη Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου

Κρήτη
Επίσκεψη Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Καστέλι θα είναι το μοναδικό νέο αεροδρόμιο στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και θα βοηθήσει να αναδειχθεί το νησί μας σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής

Το έργο κατασκευής του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, επισκέφθηκε ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης, Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Γιάννης Σμαραγδάκης συντονιστής των εργασιών για την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου ο οποίος και τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου αεροδρομίου.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Γιάννη Σμαραγδάκη για τη φιλοξενία στο υπό κατασκευή νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καστελίου, ένα εμβληματικό έργο υποδομής για την Κρήτη που η υλοποίησή του, όπως και του ΒΟΑΚ, ήταν μία δέσμευση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το νέο Αεροδρόμιο, που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2025, είναι μία επένδυση μοναδική για τα χρονικά του νησιού.

Το νέο αεροδρόμιο που θα αντικαταστήσει το εδώ και χρόνια κορεσμένο «Ν. Καζαντζάκης» θα είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αεροδρόμιο στην Ελλάδα με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

Μεταξύ 2016 και 2019 το παλαιό αεροδρόμιο του Ηρακλείου γνώρισε σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας από τα 6 στα 8,2 εκ. ταξιδιώτες ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και μας έδωσε μία ξεκάθαρη ένδειξη για την αξία της Κρήτης μας ως ενός πολύ σημαντικού τουριστικού προορισμού.

Ο νέος διεθνής αερολιμένας θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάδειξη της Κρήτης και θα της προσφέρει πρόσθετη αξία.

Παράλληλα το Καστέλι θα είναι το μοναδικό νέο αεροδρόμιο στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και θα βοηθήσει να αναδειχθεί το νησί μας σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής.

Ενώ θα είναι σημαντική και η συμβολή του στον τομέα της απασχόλησης καθώς στην πλήρη εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών θα απασχοληθούν στο έργο περίπου 2.500 άτομα ενώ στην περίοδο λειτουργίας του το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου θα δημιουργήσει περίπου 7.000 με 7.500 θέσεις άμεσης απασχόλησης και 35.000 με 37.000 έμμεσης απασχόλησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News