Κεγκέρογλου: Ως πότε θα συνεχίζεται η άδικη μεταχείριση των Κρητικών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές;

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Ως πότε θα συνεχίζεται η άδικη μεταχείριση των Κρητικών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τo Υπουργείo Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου

Αναφορικά με τις επιχορηγήσεις των πληγέντων από το σεισμό επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώρι έθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί στο Αρκαλοχώρι, η υπουργική απόφαση  για το ύψος της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και (κυρίως της) 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 στην Π.Ε. Ηρακλείου, που όχι μόνο είναι χαμηλότερο από άλλες περιπτώσεις, αλλά όπως εκτιμάται ο μεγαλύτερος αριθμός των δικαιούχων θα εισπράξει τα χαμηλότερα ποσοστά των αποζημιώσεων. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3980/26-07-22  προβλέπεται επιχορήγηση για τις πληγείσες από τους σεισμούς επιχειρήσεις που ξεκινάει από 30% και πιάνει “ταβάνι” στο 70% του συνόλου της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3883/20-08-21  για τις ζημιές στη Σάμο προβλέφθηκε επιχορήγηση ίση με 70% του συνόλου της ζημιάς.

Μάλιστα τα παραπάνω, έρχονται σε συνέχεια της άδικης και μεροληπτικής μεταχείρισης της Κρήτης  αναφορικά:

  • και με το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής, αφού για τις πυρόπληκτες περιοχές διαγράφηκε και καλώς ενώ για τις σεισμόπληκτες περιοχές όχι αλλά
  • και με τις επιχορηγήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2020 όπου στην Κρήτη προβλέψατε αποζημίωση ύψους του 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς, ενώ για τις πλημμύρες στην Εύβοια, την Καρδίτσα και την Λευκάδα προβλέψατε και προκαταβολή και ύψος αποζημίωσης στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Επειδή προδήλως η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της αδικεί την Κρήτη και τους πολίτες της που δεν έχουν ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους, αν και έχουν πληγεί από όμοιες φυσικές καταστροφές (σεισμοί-πλημμύρες)

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  1. Για ποιο λόγο μεταχειρίζεστε άδικα και άνισα τις Κρητικές επιχειρήσεις σε σχέση με αυτές τις υπόλοιπης Ελλάδας που επλήγησαν από όμοιες φυσικές καταστροφές;
  2. Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να άρετε την αδικία που συντελείται με τις Υπουργικές αποφάσεις σας εις βάρος των κρητικών επιχειρήσεων που επλήγησαν είτε από πλημμύρες είτε από τους σεισμούς;».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News