Ηράκλειο: Βάνδαλοι λεηλάτησαν σχολικό κτήριο στις Αρχάνες

Κρήτη
Ηράκλειο: Βάνδαλοι λεηλάτησαν σχολικό κτήριο στις Αρχάνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξωσχολικά άτομα κατά τις βραδινές ώρες τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022, εισέβαλαν στο χώρο και δεν άφησαν τίποτα όρθιο - Και αυτό μια βδομάδα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σχολείο ώστε να παραδοθεί ολοκαίνουργιο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά

Άλλο ένα περιστατικό βανδαλισμού σε σχολικό κτήριο και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, σημειώθηκε αυτή τη φορά στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων.

Εξωσχολικά άτομα, κατά τις βραδινές ώρες τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022, εισέβαλαν στο χώρο και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχανών - Αστερουσίων, Γιώργο Κοκοσάλη με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr, δεν άφησαν τίποτα όρθιο, στό βάρβαρο πέρασμά τους...

Όπως είναι γνωστό τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω των θερινών διακοπών. 

Ωστόσο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του με το όλο έργο όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης να κοστίζει 800.000 ευρώ!

Οι άγνωστοι δράστες, λεηλάτησαν με μανία -καθώς φαίνεται απο τα αποτελέσματα των πράξεων τους- τις υποδομές του σχολείου με τις περισσότερες απο αυτές να είναι ολοκαίνουργιες, μιας και το κτίριο βρίσκεται υπό ανακατασκευή για να παραδοθεί πλήρως ανανεωμένο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πέρασμά τους, κατέστρεψαν και έσπασαν οτιδήποτε νέο είχε τοποθετηθεί στο σχολείο.

Έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν φθορές στα κουφώματα, έριξαν μπογιές στους τοίχους, μέχρι που έφτασαν στο σημείο να καταστρέψουν ακόμα και τις τουαλέτες του σχολείου.

Κατέστρεψαν δηλαδή τους κόπους του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών που όλο αυτό το διάστημα πασχίζουν, όπως είπε ο Δήμαρχος, προκειμένου το σχολείο να είναι έτοιμο στην ώρα του.

Στόχος ήταν, το σχολείο να παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένο στις 11 Αυγούστου,  του μήνα που διανύουμε, ώστε τα παιδιά και οι δάσκαλοι να χαρούν με τη νέα σχολική χρονιά, ένα σύγχρονο και ανακαινισμένο σχολικό κτίριο.

Στο χώρο του σχολείου μετά το θλιβερό αυτό συμβάν και αφού ενημερώθηκε ο δήμος, βρέθηκε η Τεχνική Υπηρεσία όπως επίσης και η σήμανση, με τις έρευνες τώρα να εστιάζονται σε ανήλικους οι οποίοι και κατά το παρελθόν είχαν προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή.

Δικογραφία για το περιστατικό σχηματίζει το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News