Μαμουλάκης: Άμεση η ανάγκη πολεοδομικής τάξης στα Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Πάρκα

Κρήτη
Μαμουλάκης: Άμεση η ανάγκη πολεοδομικής τάξης στα Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Πάρκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να ξεκινήσει άμεσα η πολεοδόμηση των Βιοτεχνικών - Βιομηχανικών Πάρκων και των άτυπων επιχειρηματικών συγκεντρώσεων - Κοινοβουλευτική Αναφορά με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Την αναγκαιότητα πολεοδόμησης των Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Πάρκων, καθώς και την εξυγίανση των άτυπων επιχειρηματικών συγκεντρώσεων, αναδεικνύει με την κατάθεση της επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης – ΤΕΕ/ΤΑΚ, ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, η πρόσφατη πυρκαγιά στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Φοινικιάς, επανέφερε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την ανάγκη άμεσης πολεοδόμησης αυτών των χώρων.

Στις δε Π.Ε. Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντάται διάσπαρτο πλήθος τέτοιων χώρων, θεσμοθετημένων και μη. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ταυτόχρονα, προτείνει την απεμπλοκή των ιδιοκτητών ακινήτων από τη δημιουργία και λειτουργία κάθε φορέα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. να συστήσουν τις απαραίτητες εταιρείες ανάπτυξης – διαχείρισης.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με το αν θα υλοποιήσει τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News