Εντοπίστηκαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε Ηράκλειο και Λασίθι

Κρήτη
Εντοπίστηκαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε Ηράκλειο και Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχή του Ηρακλείου, ενώ 20 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στο Λασίθι - Στο Λασίθι συνελήφθησαν οι καλλιεργητές, ενώ στο Ηράκλειο οι δράστες αναζητούνται

Φυτεία οκτώ δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σήμερα Δευτέρα, 1 Αυγούστου σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Παράλληλα σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας σήμερα εντοπίστηκε φυτεία είκοσι δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες. 

Η φυτεία που εντοπίστηκε στο νομό Ηρακλείου, ήταν σε θαμνώδη περιοχή, με τα δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν και στη συνέχεια κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας να καλλιεργούνται επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και ένα μέτρο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εντοπίστηκε σήμερα (01.08.2022) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σήμερα (01.08.2022) το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου τα οποία αφού εκριζώθηκαν στην συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».

Φυτεία 20 δενδρυλλίων κάνναβης στο Λασίθι

Αναφορικά με την φυτεία στο Λασίθι συνελήφθησαν, σήμερα (01.08.2022) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, σήμερα (01.08.2022) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης και εντός αυτής εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των δύο ημεδαπών.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας στην οικία του έτερου ημεδαπού και στον αύλιο χώρο της όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εφτά (7) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και 25 γραμμάρια κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News