default-image

Ηράκλειο: Πέντε ημέρες τρέχει το νερό στην Καράτζη - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πέντε ημέρες τρέχει το νερό στην Καράτζη - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΗ έχει μετατρέψει σε ποτάμι τον δρόμο της Ν. Αλικαρνασσού - Δεκάδες κυβικά νερού χάνονται από την περασμένη Πέμπτη

Σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, που κατά τα λοιπά καλείται κάθε φορά να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει για «χρυσάφι» το πανάκριβο νερό της ύδρευσης στο Ηράκλειο, δεκάδες κυβικά νερού χάνονται από την περασμένη Πέμπτη στην αρχή της οδού Μιλτιάδη Καράτζη στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, που αντέδρασαν για την κατάσταση αυτή, καλώντας άμεσα τη ΔΕΥΑΗ να πάει και να επισκευάσει τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν. Όμως, αν και έγινε κάποια προσπάθεια στην περιοχή από τους εργαζόμενους της Επιχείρησης, αποτέλεσμα δεν υπήρξε και το πολύτιμο αυτό αγαθό του ανθρώπου εξακολούθησε μέχρι και χθες να τρέχει στο οδόστρωμα, με τον κίνδυνο - συν τοις άλλοις - να σημειωθεί ανά πάσα στιγμή και κάποιο τροχαίο περιστατικό, σε βάρος διερχόμενων οδηγών δίκυκλων μέσων μεταφοράς.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε χαρακτηριστικά: «Έχω συναντήσει εργάτες της ΔΕΥΑΗ πολλές φορές στον δρόμο. Τους έχω μιλήσει για το θέμα. Κι ενώ μου απαντούν θετικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ελπίζω μετά από το δικό σας ρεπορτάζ να έρθουν να το φτιάξουν. Και είναι κι επικίνδυνο. Γιατί κατεβαίνεις με το μηχανάκι και μπορεί να γλιστρήσεις και να πέσεις».

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και ένα παραλίγο θύμα τροχαίου λόγω της κατάστασης αυτής. «Εγώ προχθές», «γλίστρησα και παραλίγο να πέσω».

Στο μεταξύ, οι ποσότητες του νερού που χάνονται καθημερινά στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τεράστιες. Οι δημότες αγανακτούν, καθώς χάνεται τόσο άδικα το πολύτιμο αγαθό. Όπως χαρακτηριστικά είπε μία γυναίκα, «δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν τα φτιάχνουνε καλά; Εδώ έχουν σκάψει δέκα φορές. Απέναντι. Παντού. Δεν ξέρω γιατί τόσες διαρροές. Καλώ τη ΔΕΥΑΗ να μας δώσει σημασία. Από τη γέφυρα κι επάνω σημασία δε δίνει κανείς. Μόλις δουν ότι ρίξαμε νερό, θα μας γράψουνε. Αυτούς ποιος θα τους γράψει; Και το πληρώνουμε εμείς αυτό το νερό»...

Πάντως, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής κάνει λόγο για «σάπια σωλήνα. Σκάει από διάφορα σημεία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλη την εβδομάδα, τα νερά αυτά τρέχουν. Και η ΔΕΥΑΗ, παρότι την ειδοποιούμε, δεν έρχεται. Φαίνεται πως τρέχει σε άλλες δουλειές και δεν προλαβαίνει να έρθει», λέει με νόημα ο ίδιος, για να εκφράσει έτσι την απόγνωση και την αγανάκτησή του.

«Μία από τα ίδια»

Εξάλλου, άλλος κάτοικος ανέφερε: «Το νερό χάνεται από την Πέμπτη. Ήρθαν το Σάββατο το πρωί κάτι τεχνίτες. Μετά όμως πάλι ξανά τα ίδια. Δηλαδή, ανοίξανε το φρεάτιο, το επισκεύασαν, αλλά ξανά βλέπω και τρέχει πάλι σήμερα. Τώρα, δεν ξέρω, τι άλλο πια να πούμε; Τρέχει το νερό συνέχεια. Και τις απογευματινές ώρες το νερό έχει μεγαλύτερη ροή. Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το απόγευμα τα νοικοκυριά δεν τραβάνε τόσο νερό όπως τραβάνε το πρωί».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τέτοια συμβάντα είναι συνήθη. Γιατί; «Ίσως λόγω του ότι περνάνε τα μεγάλα οχήματα. Ίσως επειδή ανεβαίνουν μεγάλα και βαριά οχήματα και πατάνε τις σωλήνες. Τι να πούμε; Το σίγουρο είναι ότι κανονικά απαγορεύεται να περνάνε από αυτόν τον δρόμο μεγάλα φορτηγά, αλλά και αυτό δεν τηρείται και οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια», σύμφωνα με όσα είπε ο συγκεκριμένος κάτοικος, καλώντας τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου να βρει επιτέλους μια λύση, για να μη διαιωνίζεται ετούτη η κατάσταση.

«Το μόνο που μπορώ να πω προς τη ΔΕΥΑΗ είναι να κάνει καλύτερα τη δουλειά της».

Μετά την καταγραφή της κατάστασης και των παραπόνων των κατοίκων, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Δεικτάκης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή ανέφερε ότι υπήρξε σπάσιμο αγωγού και ο εργολάβος θα υποκαταστήσει αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) το πρόβλημα αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News