Νύχτες που μυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου

Πολιτισμός
Νύχτες που μυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβολές των δεκάδων ταινιών θα συνεχιστούν έως και τις 18 Σεπτεμβρίου

Βραδιές που μυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε ένα ειδυλλιακό σημείο στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, παρέα με σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργείται στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» που ξεκίνησε τις προβολές στις 16 Ιουνίου και έως σήμερα έχει συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον από μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους λάτρεις του κινηματογράφου.

«Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος "Βηθλεέμ" συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας δεν ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, φέτος όμως υπάρχει πλήρης κάλυψη σε επισκέπτες και επομένως περισσότεροι από 300 άνθρωποι κάθε βράδυ, είναι σε θέση να επισκεφτούν το δημοτικό κινηματογράφο και να απολαύσουν τις εξαιρετικές ταινίες - οι περισσότερες βραβευμένος με Όσκαρ- αλλά και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες» είπε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη.

Οι ταινίες που επιλέγονται από τη Νίνα Βελιγράδη, έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στο κοινό που έχει καταστήσει τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο σε «μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια», όπως πρόσθεσε η κ. Παπαδάκη.

Οι προβολές των δεκάδων ταινιών θα συνεχιστούν έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ το χαμηλό κόστος του εισιτηρίου -στα 3,5 ευρώ- όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, ενισχύουν αυτή την καλοκαιρινή συνήθεια.

«Οι συμπολίτες μας έρχονται στον κινηματογράφο, τους αρέσει πάρα πολύ ο χώρος, τους αρέσουν οι ταινίες, είναι προσιτό το εισιτήριο και νομίζω ότι το απολαμβάνουν. Έχουμε πληρότητα σχεδόν κάθε βράδυ και γι' αυτό καλό είναι όσοι το επιθυμούν να κλείσουν και ηλεκτρονικά το εισιτήριο, για να μπορέσουν να απολαύσουν τις ταινίες και να απολαύσουν αυτή την αγαπημένη συνήθεια» είπε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά αυτή τη συνήθεια, η κ. Παπαδάκη εξήγησε ότι μετατρέπεται σε μια ολόκληρη εμπειρία και ενσωματώνεται στο καλοκαίρι της Κρήτης που είναι μοναδικό.

«Στην Κρήτη το καλοκαίρι είναι εξαιρετικό και προσφέρεται για τη μοναδική εμπειρία του θερινού κινηματογράφου, που μας έχει λείψει γιατί ο αριθμός τους περιορίζεται παντού. Οι βραδιές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο φροντίσαμε να μυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, γιατί θέλουμε όλο αυτό να θυμίζει αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για τα θερινά σινεμά» κατέληξε η κ. Παπαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News