Χάρης Γεωργιακάκης: Ο εκπαιδευτικός της χρονιάς που μεταμόρφωσε σχολείο στον Ψηλορείτη

Κρήτη
Χάρης Γεωργιακάκης: Ο εκπαιδευτικός της χρονιάς που μεταμόρφωσε σχολείο στον Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Γεωργιακάκης κάνει 106 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάει στο σχολείο, γεγονός που όπως λέει αποθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς από το να δουλέψουν σε αντίστοιχα μέρη, ωστόσο, η ηθική ικανοποίηση είναι το μεγαλύτερο έπαθλο

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους πρόποδες του Ψηλορείτη, βρίσκεται ο εκπαιδευτικός της χρονιάς, Χάρης Γεωργιακάκης.

Πριν πέντε χρόνια περίπου το Δημοτικό Σχολείο στα Βορίζα, στο Ηράκλειο ήταν ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο με βασικές ελλείψεις και αρκετές κτηριακές φθορές. Την «γκρίζα» αυτή κατάσταση άλλαξε ο διορισμός του Χάρη Γεωργιακάκη, ένας δάσκαλος που έχει συμβάλει στην αναμόρφωση του Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Γεωργιακάκης κάνει 106 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάει στο σχολείο, γεγονός που όπως λέει αποθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς από το να δουλέψουν σε αντίστοιχα  μέρη, ωστόσο, η ηθική ικανοποίηση είναι το μεγαλύτερο έπαθλο. Πρόκειται για 3θέσιο σχολείο, στο οποίο φοίτησαν φέτος 30 μαθητές, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκεί από το 2017.

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να αναδιαμορφώσουμε τον χώρο σε συνεννόηση με συναδέλφους, γονείς και δημοτική αρχή, να δώσουμε χρώμα στο σχολείο, να γίνει ένα όμορφο περιβάλλον και σημείο αναφοράς για το χωρίο, για να μπορούν και τα παιδιά να νιώθουν πιο όμορφα μέσα σε αυτό», τονίζει.

Οι ζωγραφιές που κοσμούν το σχολείο, φέρουν την υπογραφή πολλών ανθρώπων που σταδιακά δούλεψαν για την μεταμόρφωση του χώρου.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News