Κορωνοϊός: Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Κορωνοϊός: Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται εκτεταμένη διασπορά κορωνοϊού στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων - Λόγω αυτής της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων, η κλινική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού για ενίσχυση της με χώρους και μόνιμο προσωπικό, τονίζει σε νέα ανακοινώση της η Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΑΓΝΗ.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται εκτεταμένη διασπορά κορωνοϊού στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 ασθενείς και 4 άτομα από το προσωπικό νοσούν, 7 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη στο χώρο της κλινικής, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης.

Λόγω αυτής της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων, η Ψυχιατρική Κλινική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες, έπειτα από απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου και της Διευθύντριας του Τμήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΠΑΓΝΗ: 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο νοσοκομείο μας και στο πέμπτο κύμα πανδημίας, με τις κλινικές να ξεχειλίζουν από ασθενείς, τη διασπορά του κορονοϊού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και στους εργαζόμενους να είναι τεράστια και τις ελλείψεις προσωπικού -που έχει γίνει ακόμη πιο φανερή με τις καλοκαιρινές άδειες (για όσους κατάφεραν να πάρουν)- να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες κρουσμάτων, τόσο περισσότεροι απλοί θάλαμοι της Παθολογικής μετατρέπονται σε COVID, με αποτέλεσμα τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται covid περιστατικά στην εν λόγω κλινική να χωρίζονται από τα non-covid δωμάτια με ένα… παραβάν, ενώ όλη η κλινική καλύπτεται με έναν μόνο βοηθό νοσηλευτή.

Λόγω της μετατροπής κλινών της Παθολογικής σε COVID, ολοένα περισσότεροι non-COVID παθολογικοί ασθενείς της νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές. Στην χειρουργική κλινική νοσηλεύονται ταυτόχρονα χειρουργημένοι ασθενείς με παθολογικά περιστατικά (αρκετά από τα οποία εκδηλώνουν λοιμώξεις) με κοινό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια και στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, η οποία παραμένει σε σύμπτυξη με την Παιδοχειρουργική.

Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες κρουσμάτων, τόσο περισσότεροι απλοί θάλαμοι της Παθολογικής μετατρέπονται σε COVID, με αποτέλεσμα τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται covid περιστατικά στην εν λόγω κλινική να χωρίζονται από τα non-covid δωμάτια με ένα… παραβάν, ενώ όλη η κλινική καλύπτεται με έναν μόνο βοηθό νοσηλευτή

Λόγω της μετατροπής κλινών της Παθολογικής σε COVID, ολοένα περισσότεροι non-COVID παθολογικοί ασθενείς της νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές.

Στην χειρουργική κλινική νοσηλεύονται ταυτόχρονα χειρουργημένοι ασθενείς με παθολογικά περιστατικά (αρκετά από τα οποία εκδηλώνουν λοιμώξεις) με κοινό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια και στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, η οποία παραμένει σε σύμπτυξη με την Παιδοχειρουργική.

Στην νεφρολογική κλινική, ασθενείς περιτοναϊκής κάθαρσης νοσηλεύονται μαζί με μεταμοσχευμένους. Άλλωστε είναι γνωστή η συστηματική υποβάθμιση και ο περιορισμός των κλινών της νεφρολογικής κλινικής, με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων αιμοκάθαρσης.

Στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων, 4 άτομα από το προσωπικό και 10 ασθενείς νοσούν, 7 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα στο χώρο της Ψυχιατρικής, χωρίς διαθέσιμους χώρους να απομονωθούν, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα λύση για την ασφαλή νοσηλεία τη δική τους και των υπόλοιπων ασθενών.

Οι εργαζόμενοι της κλινικής και το σωματείο έχουν ΠΟΛΛΑΚΙΣ προειδοποιήσει για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική κλινική και απαιτούν ακόμα μια φορά να ληφθούν άμεσα μέτρα από την διοίκηση για την αντιμετώπιση της διασποράς και την ασφαλή απομόνωση των ασθενών χωρίς να στερηθούν την ψυχιατρική φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Τι διεκδικούν - Τα αιτήματα των εργαζομένων

Πιο συγκεκριμένα, η Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΑΓΝΗ «“κρούει” ακόμη μια φορά τον “κώδωνα” του κινδύνου για την επικείμενη πίεση των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής μας από το νέο κύμα της πανδημίας.

• Να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα ελέγχου της διασποράς στην Ψυχιατρική κλινική.

• Άμεση δημιουργία και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας COVID περιστατικών με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό, με κατάλληλα φίλτρα αέρα και εξαερισμό (θάλαμοι αρνητικής πίεσης), με προθάλαμο και χωριστό προσωπικό.

• Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

• Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις κλινικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών και δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό κριτήριο.

• Να επιστρεψουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News