Τροχαία Ηρακλείου: Μόνη ελπίδα τα παιδιά για να πάψει ο βαρύς φόρος αίματος στους δρόμους (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Τροχαία Ηρακλείου: Μόνη ελπίδα τα παιδιά για να πάψει ο βαρύς φόρος αίματος στους δρόμους (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, στόχος είναι να «αναδιαμορφωθεί η οδηγική κουλτούρα και συνείδηση, προκειμένου η νέα γενιά που είναι η ελπίδα, το αύριο για τον τόπο μας, να είναι καλύτεροι οδηγοί από εμάς»

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια και με διαδραστικό τρόπο μαθαίνουν τα παιδιά του Ηρακλείου, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνουν το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην πλατεία του Γαζίου, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2002, έλαβε χώρα το πρότζεκτ «O Κύριος ΚΟΚ στο Survivor» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα που συνδυάζει γνώση και ψυχαγωγία.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια, έλυσαν σταυρόλεξα, έβαλαν καλάθια και διασκέδασαν μαθαίνοντας χρήσιμους κανόνες, σε μια προσπάθεια να διδαχθούν οι αυριανοί οδηγοί της Κρήτης.

Μετά τις Αρχάνες και τον Άγιο Μύρωνα οι δράσεις έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία του Γαζίου, ενώ στο τέλος της δράσης, οι μαθητές έλαβαν τα μετάλλιά τους.

Στο πλαίσιο της δράσης της Τροχαίας Ηρακλείου στο Γάζι μικροί και μεγάλοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία :

  • Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά - μοτοσυκλέτες)
  • Να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.
  • Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, στόχος είναι να «αναδιαμορφωθεί η οδηγική κουλτούρα και συνείδηση, προκειμένου η νέα γενιά που είναι η ελπίδα, το αύριο για τον τόπο μας, να είναι καλύτεροι οδηγοί από εμάς».

Όπως επεσήμανε ο κ. Καρακούδης, παράλληλα με το πρόγραμμα για τα παιδιά, θα λάβει χώρα ένα quiz που απευθύνεται στους ενήλικες, με 15 ερωτήσεις οδικής συμπεριφοράς, στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να απαντήσουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, τόνισε πως «τα πάντα ξεκινούν από τις παιδικές και μικρές ηλικίες. Είμαστε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα με την οδική ασφάλεια, και έτσι (η οδική συμπεριφορά) είναι για εμάς μια απόλυτη προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου, ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν και όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη δράση και συγκεκριμένα την εταιρεία «Γρηγόρης» μικρογεύματα και τα Super Market Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην άσφαλτο για την Κρήτη, με τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα να ανέρχεται ήδη σε 33 για το 2022.

Με την περιφέρεια Κρήτης να κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες πανελλαδικά σε αριθμό τροχαίων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με παρέμβασή του κατά την τελευταία επίσκεψη του στο νησί, σημείωσε ότι οι έλεγχοι για τροχονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με τροχαία, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ, έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Φρικτή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι μόνο στα Χανιά τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα τέσσερα νέα παιδιά από 15 έως 23 ετών και δύο γυναίκες 65 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News