Ηράκλειο

Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ο «πρώτος των πρώτων» της Κρήτης

Στην δεύτερη θέση της λίστα εισαχθέντων του τμήματος ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος

Ικανοποιημένος και δικαιωμένος νιώθει ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, με την ανακοίνωση των βάσεων να βρίσκει τον νεαρό Ηρακλειώτη στην δεύτερη θέση εισαγωγής της σχολής Ιατρικής Αθηνών.

Το παραπάνω κατόρθωμα μοιάζει μάλλον αναμενόμενο αν συλλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος κατά τις περασμένες πανελλήνιες εξετάσεις είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 19.580 μόρια. Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος είχε καταφέρει να γράψει 20 στα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας ενώ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας έγραψε 17,9.

Οι δηλώσεις του νεαρού αριστούχου μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων:

Ο νεαρός είναι ενθουσιασμένος, όπως ανέφερε στο neakriti.gr, βλέποντας να ξεδιπλώνονται μπροστά του νέες εμπειρίες, σε μια νέα πόλη και σε ένα γνωσιακό αντικείμενο το οποίο λατρεύει.

Ο Αλέξανδρος εξήγησε ότι η επιλογή της Ιατρικής επιστήμης μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς οι δύο του γονείς διατηρούν σχετικές ιδιότητες, ενώ ενδεικτικό της εξοικείωσης που είχε με τον χώρο από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα παιδικά του παιχνίδια βρισκόταν και ένα στηθοσκόπιο. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του να ασχοληθεί με το γνωσιακό πεδίο της ιατρικής αποτέλεσε και ο ανθρωπισμό του, με τον νεαρό να σημειώνει ότι θέλει να ασχοληθεί με την έρευνα, έχοντας ως σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Ο Ηρακλειώτης μαθητής του 11ου ΓΕΛ, ανέφερε στο neakriti.gr πως αισθάνεται ευγνώμων για όλα τα άτομα που τον βοήθησαν από το στενότερο οικογενειακό του κύκλο και ιδιαίτερα τους γονείς του, που δίχως την στήριξη τους, όπως λέει, «δεν θα είχα καταφέρει τίποτα». Ο Αλέξανδρος ακόμα ευχαρίστησε τους καθηγητές του που «έκαναν το παιδί, επιστήμονα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά και τους προπονητές - μέντορες του στο μπάσκετ, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να αποκτήσει πειθαρχία, συνέπεια και στοχοπροσήλωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια