Πόντιος Πιλάτος το Πειθαρχικό για το χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ που άφησε ασθενή με κινητικά προβλήματα

Κρήτη
Πόντιος Πιλάτος το Πειθαρχικό για το χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ που άφησε ασθενή με κινητικά προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν «τρέχουν» οι εξελίξεις, στην υπόθεση του νεαρού που εγχειρίστηκε στο ΠΑΓΝΗ για την αφαίρεση κύστης, αλλά υπήρξε σοβαρή επιπλοκή με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβες και να παρουσιάσει σοβαρά κινητικά προβλήματα στη συνέχεια - Το δικαστήριο πριν από τρία χρόνια αναγνώρισε ότι επρόκειτο για λάθος, καταδικάζοντας τον νυν διοικητή του Πανεπιστημιακού σε πολύμηνη φυλάκιση και επιδικάζοντας αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του νοσοκομείου

Με την πολύκροτη υπόθεση που έχει μακρά ιστορία στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης και εμπλέκει τον νυν διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη - ο οποίος καταδικάστηκε γι' αυτήν σε πολύμηνη φυλάκιση τον Απρίλιο του 2019, ενώ έχει επιδικαστεί και υψηλή αποζημίωση σε βάρος του νοσοκομείου για το ίδιο θέμα - ασχολήθηκε χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο της διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΚ», στη χθεσινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου έγινε εισήγηση να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και στο κυρίως πειθαρχικό έργο του συμβουλίου, και αυτή η εισήγηση έγινε και προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο καλείται πλέον να ορίσει - βάσει της παραδεκτής διαδικασίας - ομόβαθμο καθηγητή εκτός Κρήτης, που θα προχωρήσει στην εξέταση του υλικού και στην απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε σχετική εισήγηση και από τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ο πρόεδρος απουσίαζε) για εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης και ουσιαστικά νέας ΕΔΕ, πράγμα που προκαλεί εύλογες απορίες, με δεδομένο ότι υπάρχει σαφέστατη καταδικαστική απόφαση για το θέμα, ενώ έχει κληθεί και το νοσοκομείο - επίσης με καταδικαστική απόφαση στο αστικό μέρος της υπόθεσης - να καταβάλλει αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον νεαρό που υπέστη σοβαρή βλάβη στην υγεία του μετά από επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ από τον κ. Χαλκιαδάκη.

Ο νεαρός εγχειρίστηκε για την αφαίρεση κύστης, αλλά υπήρξε σοβαρή επιπλοκή - το δικαστήριο αναγνώρισε ότι επρόκειτο για λάθος - με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβες και να παρουσιάσει σοβαρά κινητικά προβλήματα στη συνέχεια.

Η υπόθεση είχε πάρει και τον δρόμο της υπηρεσιακής διερεύνησης, καθώς η τότε ΔΥΠΕάρχης είχε διατάξει ΕΔΕ, η οποία ωστόσο παρουσίασε αρκετές καθυστερήσεις. Μέχρι χθες, που ασχολήθηκε με το θέμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ. Πάντως, είναι αρκετά περίεργο, επαναλαμβάνουμε, που υπάρχει εμμονή με την αναπομπή του θέματος στο υπουργείο Υγείας, αφού η διαδικασία μπορεί (και πρέπει) να ολοκληρωθεί τοπικά. Και δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τους συσχετισμούς με πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων στο Συμβούλιο.

Η «ΝΚ» παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση και θα μεταφέρει στους αναγνώστες της κάθε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News