Κοκκίνη Χάνι: Πρώτο κουδούνι σε νέο σχολείο για 350 μαθητές

Κρήτη
Κοκκίνη Χάνι: Πρώτο κουδούνι σε νέο σχολείο για 350 μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 2θέσιο Νηπιαγωγείο Κοκκίνη Χάνι, στην τοποθεσία Κοψάς της Δημοτικής Κοινότητας Ανωπόλης, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η συνολική του δυναμικότητα είναι 350 μαθητές

Σε ένα νέο υπερσύγχρονο σχολικό περιβάλλον θα βρει το πρώτο κουδούνι του Σεπτεμβρίου τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοκκίνη Χάνι, καθώς, όπως διαπιστώθηκε σε αυτοψία αντιπροσωπίας της δημοτικής Αρχής υπό τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο, το νέο σχολικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε στον Κοψά Ανώπολης είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τα παιδιά και τους δασκάλους.

Το νεόδμητο σχολικό συγκρότημα θα στεγάζει 12θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και 2θέσιο Νηπιαγωγείο, δυναμικότητας 300 μαθητών και 50 νηπίων αντίστοιχα, στα οποία θα μεταστεγαστούν οι κατακερματισμένες υποδομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου. Το Δημοτικό θα περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας και 39 βοηθητικούς χώρους. Το Νηπιαγωγείο θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες και 9 βοηθητικούς χώρους.

Θυμίζουμε ότι το κομβικής σημασίας σε επίπεδο σχολικής στέγης έργο για τον Δήμο Χερσονήσου, που αποτελούσε πάγιο αίτημα χρόνων για την τοπική κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή Κοκκίνη Χάνι- Βαθειανού Κάμπου- Ανώπολης, ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα, με βάση τη σύμβαση, προβλεπόταν αρχικώς να ολοκληρωθεί στους 30 μήνες, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2020. Για διάφορους λόγους, δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις.

Πλέον ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά», καθώς από την ερχόμενη σχολική σεζόν, και περίπου 5ετία μετά την έναρξη του έργου, το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι σε θέση να λειτουργεί.

Η αυτοψία

«Ένα οραματικό έργο δεκαετιών για την περιοχή Κοκκίνη Χάνι είναι έτοιμο να πάρει “σάρκα και οστά”. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στη θέση Κοψά, στην Ανώπολη, το οποίο έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης και θα είναι έτοιμο την προσεχή σχολική χρονιά να ανοίξει τις πύλες του για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

Το νέο σχολικό συγκρότημα έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί σχολείο- “πρότυπο”, που απαντά στις ανάγκες μίας σύγχρονης δομής εκπαίδευσης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο νέο σχολικό συγκρότημα ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κώστα Αναστασάκη και Κώστα Ζαχαριουδάκη, όπου ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών και συζήτησαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

«Είμαστε περήφανοι γιατί στον Δήμο Χερσονήσου θα λειτουργήσει μία από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες στην Κρήτη. Ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο και “οδηγό” για το πώς θα πρέπει να είναι οι δομές εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε: «Το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι προσφέρει ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενήσει και στους εκπαιδευτικούς για το λειτούργημά τους. Είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Στέγη για 350 μαθητές - Συγκρότημα 4 κτηρίων

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 2θέσιο Νηπιαγωγείο Κοκκίνη Χάνι, στην τοποθεσία “Κοψάς” της Δημοτικής Κοινότητας Ανωπόλης, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η συνολική του δυναμικότητα είναι 350 μαθητές.

Στο σχολικό συγκρότημα τεσσάρων κτηρίων, συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται, εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού για τη λειτουργεία του ολοήμερου, βιβλιοθήκη, ανοιχτό γήπεδο, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ, σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες (ένας για το Δημοτικό και ένας για το Νηπιαγωγείο) και ειδικοί χώροι υγιεινής. Όσον αφορά στην εγκατάσταση θέρμανσης-κλιματισμού, αυτή σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς τη χρησιμοποίηση υγρών καυσίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News