Ηράκλειο

Φωτιές: Υπο μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Αγία Γαλήνη και Οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή κοντά στον οικισμό της Πόμπιας του Δήμου Φαιστού

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ώρες στο νησί.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν άμεση με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουλίου στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο να βρίσκεται υπο μερικό έλεγχο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση  παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα καπνογόνα σημεία, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιουλίου, σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00, στο χωριό Πινακιανό, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο με την Πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο με τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες.

Υπο πληρη έλεγχο η φωτιά στη Πόμπια

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιουλίου, σε περιοχή κοντά στον οικισμό της Πόμπιας του Δήμου Φαιστού.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιουλίου, νότια της Πόμπιας στη Μεσσαρά. Μετά από τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση, με έξι οχήματα και έξι υπαλλήλους να παραμένουν στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, στις 15:45 το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιουλίου, υπήρξε μέτωπο φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση βορειοδυτικά της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας με κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς τις Τοπικές Κοινότητες Πετροκεφαλίου και Κουσέ.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού για να συνεπικουρήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι ενεργοποιήθηκε η κατάσταση Συναγερμού με βάση τον προγραμματισμό, ο οποίος είχε καταρτιστεί στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνεδρίασης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Παράλληλα σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε τακτική Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η οποία είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων οργάνωσης και προγραμματισμού που πραγματοποιούνται στο Δήμο Φαιστού. Στο Τοπικό Όργανο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρόεδροι Κοινοτήτων κι εκπρόσωποι φορέων.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια