Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Σήμερα το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Σήμερα το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μνημόσυνο, θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα

Στιγμές συγκίνησης θα εκτυλιχθούν σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου, στο Αρκαλοχώρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου και θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της αείμνηστης διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, ιστορικού Τέχνης, αρχαιολόγου και ομότιμης καθηγήτριας της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, «την Κυριακή 24 Ιουλίου θα τελεστεί, στο Αρκαλοχώρι, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη.

Παρακαλούνται ο δήμαρχος, οι οικείοι της εκλιπούσας, οι φορείς και οι πιστοί όπως προσέλθουν για να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της επώνυμης, οικουμενικής Αρκαλοχωρίτισσας, που τίμησε την Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News