Αρκαλοχώρι: 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μνημόσυνο, θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα

Αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου θα τελεστεί, στο Αρκαλοχώρι, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη. 

Παρακαλούνται, ο Δήμαρχος, οι οικείοι της εκλιπούσας, οι φορείς και οι πιστοί όπως προσέλθουν για να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της επώνυμης, οικουμενικής Αρκαλοχωρίτισσας, που τίμησε την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνηςαρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

(φωτογραφία αρχείου Intime) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News