Ηράκλειο: Στεγαστική ασφυξία για τη δικαιοσύνη - Ζωτική ανάγκη για νέο δικαστικό Μέγαρο (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Στεγαστική ασφυξία για τη δικαιοσύνη - Ζωτική ανάγκη για νέο δικαστικό Μέγαρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να καταδείξουν την επιτακτική ανάγκη λήψης δραστικών αποφάσεων, οι βουλευτές του νομού θα συντάξουν κατεπείγουσα επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό για την άμεση εκκίνηση της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο

Κάθε περιθώριο αναμονής εξαντλήθηκε, την ώρα που η εικόνα της δικαιοσύνης στο Ηράκλειο πλήττεται βαθύτατα από τις τραγελαφικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά δικαστές και διάδικοι. Η απόφαση των τοπικών φορέων που εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί ήταν ομόφωνη. 

Ουδεμία δέσμευση της κυβέρνησης και οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου παράγοντα δεν έχει τηρηθεί, με συνέπεια ο θεσμός της δικαιοσύνης στο Ηράκλειο να πλήττεται βαρύτατα από συνθήκες και ευθύνες που μόνο στο Μεσαίωνα αντιστοιχούν.

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς που συζήτησαν σήμερα τα μείζονα ζητήματα παραμένουν άλυτα στο Ηράκλειο, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τον σχεδιασμό για το νέο δικαστικό Μέγαρο, αλλά και τις υποσχέσεις που έχουν ως συνέπεια δικαστικοί λειτουργοί και διάδικοι να σέρνονται από αίθουσα σε αίθουσα στο δήμο Ηρακλείου, ώστε να συζητηθούν οι υποθέσεις τους.

Κοινή διαπίστωση δημάρχου, βουλευτών του Δικηγορικού Συλλόγου είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδιασμού για την άμεση ανέγερση του νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, το οποίο θα πρέπει να απεμπλακεί από το σχεδιασμό των παρεμβάσεων που αφορά στο σύνολο των δικαστικών Μεγάρων στην Κρήτη.

Μάλιστα, με στόχο να καταδείξουν την ανάγκη λήψης δραστικών αποφάσεων, οι βουλευτές του νομού θα συντάξουν κατεπείγουσα επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό για την άμεση εκκίνηση της κατασκευής Μεγάρου, η οποία θα κατατεθεί και στην Βουλή, από το βήμα της οποίας αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις, οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News