Ηράκλειο: Ανακοίνωση από τους αγρότες των Αστερουσίων - «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανακοίνωση από τους αγρότες των Αστερουσίων - «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία, κάτω τα χέρια από τους κόπους μιας ζωής» αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, αναφορικά με τις κατασχέσεις κατοικιών αγροτών, ζητώντας την παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, μετά τις τελευταίες περιπτώσεις κατασχέσεων στην περιοχή μας, καλεί την αγροτιά, τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους των χωριών μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια για κατάσχεση της λαϊκής κατοικίας, κάθε προσπάθεια κατάσχεσης των χωραφιών μας, καθώς και διακοπές ρεύματος.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία, κάτω τα χέρια από τους κόπους μιας ζωής. Η αδηφαγία των τραπεζιτών να βάλουν χέρι στην κατοικία των λαϊκών οικογενειών δε βρίσκει κανένα νομοθετικό φρένο, αντίθετα κάθε κόμμα που κυβέρνησε έχει βάλει πλάτη για να διευκολυνθούν να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής τα κοράκια των τραπεζών.

Εδώ και τώρα:

  • Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News