Σύσκεψη στην Λότζια: Δεσμεύσεις για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης (εικόνες)

Κρήτη
Σύσκεψη στην Λότζια: Δεσμεύσεις για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κεντρικό μήνυμα που βγήκε από τη σύσκεψη ήταν ότι όλοι οι φορείς ενωμένοι θα διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση αυτό που είναι δίκαιο για το Ηράκλειο

Νέα σύσκεψη για τα επίμαχα θέματα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι και της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια. Το κεντρικό μήνυμα που βγήκε από τη σύσκεψη ήταν ότι όλοι οι φορείς ενωμένοι  θα διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση αυτό που είναι δίκαιο για το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η κατάρτιση του οδικού χάρτη για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Νέας Αλικαρνασσού και του αεροδρομίου, όταν αυτό θα παύσει να λειτουργεί, μετά την κατασκευή και λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλλι, θα έρθει κατόπιν προτάσεων που θα γίνουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό που θα προκύψει, ως κύριος του έργου.

Έτσι, όπως συνομολογούν στελέχη στο Μαξίμου, της διαδικασίας υλοποίησης και του επιχειρησιακού σχεδιασμού, θα προηγηθεί ένας σχεδιασμός κοινής αποδοχής, προϊόν διαβουλεύσεων και συζητήσεων μεταξύ των πολιτών, του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, και της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος, ο οποίος συγκαλεί για δεύτερη φορά σύσκεψη για τα συγκεκριμένα θέματα (η πρώτη έγινε 1 Ιουνίου 2022), ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι δεν έχει υπάρξει νεότερη εξέλιξη ή ενημέρωση από την κυβέρνηση. Μάλιστα αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο η αίθουσα «Μανόλης Καρέλης» της οδού Ανδρόγεω για τις συνεδριάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, γεγονός ενδεικτικό της σημερινής κατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News