Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των κατοίκων για τη μόλυνση του Γιόφυρου Ποταμού (βίντεο)

Ηράκλειο
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των κατοίκων για τη μόλυνση του Γιόφυρου Ποταμού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστήνεται άμεσα συντονιστικό όργανο επιθεώρησης και ελέγχων στον Γιόφυρο ποταμό

Η μόλυνση στις εκβολές του Γιόφυρου ποταμού, ένα διαχρονικό πρόβλημα που υποβαθμίζει σημαντικά το περιβάλλον της περιοχής, προέρχεται από λύματα. Αυτό άλλωστε έδειξαν και όλοι οι έλεγχοι που διενήργησαν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης το προηγούμενο διάστημα. 

«Η κατάσταση στο ποταμό Γιόφυρο έχει βελτιωθεί σημαντικά», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Ξυλούρης, ενώ σε ό,τι αφορά στη ΔΕΥΑΗ, σημείωσε πως η επιχείρηση έχει δρομολογήσει τα έργα αποκατάστασης των διαρροών σε όλα τα σημεία που είχαν διαπιστωθεί. Παράλληλα, ο κ. Ξυλούρης, υπογράμμισε πως η ΔΕΥΑΗ τροφοδοτεί τον ποταμό με φρέσκο νερό από γεωτρήσεις. Όπως είπε, «θα συστηθεί άμεσα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα προχωρήσει σε ελέγχους σε όλο το μήκος του ποταμού», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιεί λήψεις δείγματος σε στοχευμένα σημεία για να παρακολουθεί την ποιότητα του ύδατος, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος».

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος συλλέγει στοιχεία για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Γιόφυρου ποταμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News