Η Αλικαρνασσός πλημμύρισε με γεύσεις και αρώματα (βίντεο)

Ηράκλειο
Η Αλικαρνασσός πλημμύρισε με γεύσεις και αρώματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαχάρια, κανέλα, φρέσκα λαχανικά, θαλασσινά και κρέατα μαγειρεμένα με μεράκι και αγάπη, θύμισαν την κουζίνα από τις χαμένες πατρίδες σε μια γιορτή μικρασιάτικης γαστρονομίας που τα είχε όλα

Με μια γιορτή μικρασιάτικης γαστρονομίας στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι μικρασιατών από το Ηράκλειο, άνοιξαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις Αλικαρνάσσεια 2022 που διοργανώνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Αλικαρνασού «Η Αρτεμισία». Η εκδήλωση μοσχοβόλαγε μπαχάρια κι ανέδυε μνήμες από τις χαμένες πατρίδες, με τις κυρίες των συλλόγων να βάζουν την τέχνη της μαγειρικής που έχει, όπως είπαν, αγάπη και μαζί της κουβαλά ιστορία αιώνων.

Μπαχάρια, κανέλα, φρέσκα λαχανικά, θαλασσινά και κρέατα μαγειρεμένα με μεράκι και αγάπη, θύμισαν την κουζίνα από τις χαμένες πατρίδες σε μια γιορτή μικρασιάτικης γαστρονομίας που τα είχε όλα. Κυρίες από πολιτιστικούς συλλόγους μικρασιατών του Ηρακλείου έστρωσαν τα λευκά τους τραπεζομάντιλα και απάνω τους άπλωσαν φαγητά και γλυκά που δεν είχαν μόνο γεύση και άρωμα, αλλά και μνήμες από τις πατρίδες που πριν από 100 χρόνια είδαν τα παιδιά τους κατά εκατομμύρια να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Η κ. Παρασκευούλα Φανιουδάκη με δεξιοτεχνία κόβει τη χειροποίητη μανέστρα για το γευστικό λουκούμ πιλάφ. Συνταγές που κρατούνται σαν πολύτιμος θησαυρός στις κουζίνες των οικογενειών με καταγωγή από τη μικρασία. Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι γεύσεις και οι μυρωδιές αυτές να παραμείνουν ζωντανές, όπως και οι ιστορίες των ανθρώπων που 100 χρόνια μετά συγκινούν και πάντα αποτελούν όπως είπαν θέμα συζήτησης στα οικογενειακά τραπέζια.

(Φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News