Ξεκινούν την Κυριακή τα «Ραύκεια 2022»

Πολιτισμός
Ξεκινούν την Κυριακή τα «Ραύκεια 2022»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,24 Ιουλ 2022, 19:30
Στο Άλσος Χριστού, στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου
Οι εκδηλώσεις-θεσμός για τον Άγιο Μύρωνα ξεκινούν αυτή την Κυριακή - Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου με το συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη

Με ένα ευρύτατο φάσμα εκδηλώσεων που αποτελούν μια διαχρονική αξία που δένει το χθες με το σήμερα ξεκινούν αυτή την Κυριακή 24 Ιουλίου τα «Ραύκεια 2022» στον Άγιο Μύρωνα Ηρακλείου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, που παράλληλα γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τα «Ραύκεια 2022» θα κορυφωθούν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα, και σηματοδοτούν την ανάδειξη των εθίμων, της πολιτισμικότητας της διαχρονικής αξίας του εθελοντισμού, μα και της σύγχρονης πραγματικότητας, συνδυασμένα με τις προκλήσεις των καιρών.

«Πιστοί στις διαχρονικές μας αξίες, στα ήθη και στα έθιμά μας, μα πάνω απ' όλα στις κοινωνικές μας σχέσεις, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να ανταμώσουμε ξανά στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας “Ραύκεια 2022”», επισημαίνουν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανούρης Χανιωτάκης και τα μέλη του Δ.Σ.

«Οι φετινές εκδηλώσεις εορτάζουν μια πορεία 40 χρόνων δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου και δίνουν το πρίσμα για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας», τονίζει και προσθέτει: «Όλες οι εκδηλώσεις εκφράζουν το κοινωνικό, πολιτισμικό, παιδαγωγικό και εθελοντικό πρόσωπο του Συλλόγου μας, αισιοδοξώντας να τύχουν θερμής υποστήριξης και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των μελών μας. Σας προσκαλούμε με προσμονή. Καλή αντάμωση».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο, έχει ως εξής:

  • Κυριακή 24 Ιουλίου: Η έναρξη των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2022» θα γίνει στις 07:30 το απόγευμα στο Άλσος Χριστού με εκπαιδευτική δράση από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Θα ακολουθήσει ο αγιασμός των εκδηλώσεων, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει η βράβευση του επίτιμου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Η βραδιά θα κλείσει με προσφορά εδεσμάτων και μουσική κρητική βραδιά με το συγκρότημα των Χάρη Κτιστάκη, Γιώργου Τσίγκου και Γιώργου Μπικάκη.
  • Δευτέρα 25 Ιουλίου: Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα, στις 06:00 το απόγευμα, θα λάβει χώρα ο 19ος Ραύκειος Δρόμος. Καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος θα είναι επισκέψιμο το εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης.
  • Τετάρτη 27 Ιουλίου: Στις 09:00 το βράδυ, στην πλατεία του πρώην δημαρχείου Αγίου Μύρωνα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση από τους “Stand Up Cretan Comedians” με τίτλο «Πώς να μεγαλώσετε ένα κοπέλι».
  • Πέμπτη 28 Ιουλίου: Στις 08:30 το βράδυ στο Άλσος Χριστού θα λάβει χώρα ενημερωτική ομιλία από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi) με τίτλο «Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας».

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

- Μανόλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και

- Καλλιόπη Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και ιδρύτρια του Traumahelp.

Κυριακή 31 Ιουλίου: Στις 8 το βράδυ θα λάβει χώρα εμψυχωτική δράση παιχνιδιού για παιδιά από την ομάδα “Αγαπωκύματα”.

  • Δευτέρα 1 Αυγούστου: Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίου Μύρωνα θα πραγματοποιηθεί το 1ο Τουρνουά Αθλητισμού Πολιτιστικών Συλλόγων με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της γύρω περιοχής.
  • Τετάρτη 3 Αυγούστου: Στο Άλσος Χριστού, στις 09:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου» από το θέατρο τέχνης «Σβούρα», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
  • Παρασκευή 5 Αυγούστου: Στις 5 το απόγευμα, στο Άλσος Χριστού, θα λάβει χώρα κυνήγι χαμένου θησαυρού.
  • Κυριακή 7 Αυγούστου: Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.
  • Δευτέρα 8 Αυγούστου: Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News