Νέο σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι - Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα

Κρήτη
Νέο σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι - Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου

Νέα σεισμική δόνηση 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10,4 χιλιομέτρων και επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου, σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι, ένα μόλις λεπτό μετά τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου, ισχυρό σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με την δόνηση να γίνεται εξαιρετικά αισθητή και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος 13,6 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στις 11:20 το πρωί νέα δόνηση 3,4 Ρίχτερ κατεγράφη στο Αρκαλοχώρι με την προκαταρκτική λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, να μεταφέρει ότι ο σεισμός είχε   εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Τα ξημερώματα της Τετάρτη 20 Ιουλίου άλλος ένας σεισμός εντάσεως 3,3 Ρίχτερ αυτή την φορά ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να εκτιμά το εστιακό βάθος στα 10,6 χιλιόμετρα, τοποθετώντας το επίκεντρο στα 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης του Αρκαλοχωρίου.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News