Δώδεκα μαντολινάρηδες της Κρήτης μάγεψαν τους περαστικούς στα Λιοντάρια (βίντεο)

Πολιτισμός
Δώδεκα μαντολινάρηδες της Κρήτης μάγεψαν τους περαστικούς στα Λιοντάρια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κλίμα που δημιούργησαν τα μαντολίνα γοήτευσε τους περαστικούς που κοντοστάθηκαν κι απόλαυσαν μια άλλης εποχής καντάδα στην πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο

Μια υπέροχη και μελωδική καντάδα με μαντολίνα πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη, 19 Ιουλίου, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, συμβολίζοντας την έναρξη των Υακινθείων 2022.

Το κλίμα που δημιούργησαν τα μαντολίνα γοήτευσε τους περαστικούς που κοντοστάθηκαν και απόλαυσαν μια άλλης εποχής καντάδα, η οποία όπως τόνισε ο εμπνευστής των εκδηλώσεων, Λουδοβίκος των Ανωγείων, στόχος είναι στις επόμενες εκδηλώσεις να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Δώδεκα γνωστοί μαντολινάρηδες της Κρήτης κρατώντας το μελωδικό όργανο στα χέρια τους και αυτοσχεδιάζοντας στίχους, κατάφεραν να συγκινήσουν τους περαστικούς που σίγουρα ακούγοντας τη μουσική από τα μαντολίνα, κοντοστέκονταν και έμπαιναν στο κλίμα της εκδήλωσης.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ μαντολίνου, μέσα από το οποίο το δημοφιλές και αγαπημένο όργανο συστήνεται και πάλι, περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις Υιακίνθεια που συνεχίζονται την Παρασκευή 22 το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Θέατρο Αγίου Υακίνθου, και την Πέμπτη 28 Ιουλίου στην πλατεία «Αρμί» των Ανωγείων.

Ως μια τεράστια ευκαιρία η μουσική και οι καλλιτέχνες στο φυσικό τους χώρο που είναι οι εκδηλώσεις, να παίξουν και πάλι το ρόλο τους ανέφερε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο οποίος εξήγησε ότι η πανδημία έδειξε πως οι τέχνες, η παράδοση και ο πολιτισμός λειτουργούν σαν αντίδοτο σε κάθε δύσκο9λη στιγμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News