Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πότε γίνονται ψεκασμοί δακοκτονίας στους δήμους Γόρτυνας, Φαιστού και Χερσονήσου

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει 2ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στον Άγιο Μύρωνα, στον Πανασσό, στη Νύβριτο, στην Γέργερη , την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στις Κάτω Ασίτες, στα Μούλια και στην Πυργού και το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στους οικισμούς:  Άνω Ασίτες, Άγιο Θωμά, Δούλι, του Δήμου Γόρτυνας. 

Παράλληλα, ψεκασμοί θα γίνουν στους εξής οικισμούς του Δήμου Φαιστούτην Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στο Ζαρό, Βορίζια και στο Μορόνι

Και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στα  Αϊτάνια, Επισκοπή, Σταμνιοί και Σγουροκεφάλι  του Δήμου Χερσονήσου.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια