Χερσόνησος: Νέα υπόθεση με 10.000 μαϊμού προϊόντα - Έξι συλλήψεις

Κρήτη
Χερσόνησος: Νέα υπόθεση με 10.000 μαϊμού προϊόντα - Έξι συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 69.000 ευρώ - Η ζημιά των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 1.365.032 ευρώ

Δίχως τέλος συνεχίζεται το «κυνήγι» των Αρχών, με στόχο την καταπολέμηση του «παρεμπορίου» και της πώλησης προϊόντων... «μαϊμού», στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Χερσόνησο.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήσαν νέους αστυνομικούς ελέγχους. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, οργάνωσαν συντονισμένες επιχειρήσεις την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι ημεδαποί, τέσσερις άνδρες ηλικίας 47, 50, 56 και 62 ετών καθώς και δυο γυναίκες, 45 και 50 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10.403 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 69.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 1.365.032 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΔΙΜΕΑ: Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 10.403 τεμάχια απομιμητικών ειδών και επιβλήθηκαν πρόστιμα 69.000 ευρώ σε 6 καταστήματα σε τουριστικές περιοχές στο Ηράκλειο Κρήτης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 69.000 ευρώ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά τη διενέργεια ελέγχων σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης ενώ, έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών έξι καταστημάτων με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Σε ελέγχους που διενήργησαν το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου σε έξι εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές Χερσονήσου, Σταλίδας και Μαλλίων στο Ηράκλειο Κρήτης στελέχη της ΔΙΜΕΑ σε συνεργασία με την υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 10.403 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, αρώματα, αξεσουάρ, παιχνίδια κ.α. με εμπορικά σήματα μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 69.000 ευρώ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 4712/20.

Παράλληλα, έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών των έξι καταστημάτων με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News