Ηράκλειο

Συντυχάκης: «Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Χανίων» (βίντεο)

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η υποστελέχωσή του, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης,

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η υποστελέχωσή του, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Σε μία σειρά κλινικών έχει απομείνει λιγότερο από το 30% των προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα γιατρών, με αποτέλεσμα οι δύο Χειρουργικές Κλινικές να έχουν συγχωνευθεί επί της ουσίας, ενώ άλλες όπως η Β’ Παθολογική να υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγούνται στην πλήρη εξουθένωση.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως τα προβλήματα αυτά «είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικαλέστηκε επιλεκτικά στοιχεία και ισχυρίστηκε πως «υπάρχουν κενά, αλλά το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε κρίσιμες ειδικότητες είναι πλήρως καλυμμένο». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καυχηθεί επειδή το Νοσοκομείο Χανίων δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στους αναισθησιολόγους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια