Ηράκλειο: Ακυβέρνητο σκάφος από την Μύκονο ξεβράστηκε στον Καρτερό (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ακυβέρνητο σκάφος από την Μύκονο ξεβράστηκε στον Καρτερό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές υπό τον φόβο ναυτικού ατυχήματος

Πολυτελές ταχύπλοο εκβράστηκε ακυβέρνητο τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Ιουλίου στην ακτή του Καρτερού, σημαίνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές του Ηράκλειο, υπό το φόβο ναυτικού ατυχήματος.

Το θρίλερ βρήκε την απάντηση του αρκετές ώρες αργότερα όταν τα στοιχεία του σκάφους ταυτοποιήθηκαν. Το μαύρο ταχύπλοο είχε χαθεί  πριν από τέσσερείς ημέρες από την περιοχή της Μυκόνου, και όπως φαίνεται διέπλευσε ακυβέρνητο το μισό Αιγαίο καταλήγοντας στην Κρήτη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για συνοδευτικό σκάφος πολυτελούς yacht, το οποίο ήταν δεμένος στον όρμο Όρνος της Μυκόνου όταν το σκοινί με το οποίο ήταν δεμένο κόπηκε και άρχισε να παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα.

Πάνω στο σκάφος δεν βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας ή μεταφοράς κάποιου φορτίου από την αυτοψία που έκανε κλιμάκιο του Λιμενικού.

Η τρελή πορεία του ακυβέρνητου σκάφους

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται η πιθανή πορεία του σκάφους το οποίο διένυσε 136 μίλια σε τέσσερις μέρες. Σημειώνεται δε ότι αν ο καιρός οδηγούσε το σκάφος μόλις λίγα μέτρα δυτικότερα θα προσέκρουε στα βράχια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης ενώ από την άλλη αν είχε πορεία μερικές εκατοντάδες μέτρα προς τα ανατολικά θα ξεβραζόταν πάνω στα βράχια του Κακού Όρους. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το ακυβέρνητο πλοίο για μόλις περίπου 1,5 μίλι δεν βρέθηκε κατευθείαν εντός του λιμένα Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News