Γιάννης Μιχελιδάκης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

Κρήτη
Γιάννης Μιχελιδάκης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο παλαιό κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου

Στο πένθος βυθίστηκε η πόλη του Ηρακλείου μετά την απώλεια του γνωστού επιχειρηματία Γιάννη Αρ. Μιχελιδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 17:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ η σορός του Γιάννη Μιχελιδάκη θα βρίσκεται στον ναό από τις 16:00.

Ο Γιάννης Μιχελιδάκης υπέστη το προηγούμενο διάστημα εγκεφαλικό και νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, όπου έδινε τη δική του μάχη, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του την οικογένειά του. Αγαπούσε ιδιαίτερα τη Ροδιά, περιοχή στην οποία βρίσκεται το πατρικό του, στο οποίο και περνούσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του.

Ο αείμνηστος Γιάννης Μιχελιδάκης ξεχώριζε για τις αρχές και την εντιμότητά του και η κοινωνία του Ηρακλείου έτρεφε μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Ήταν ένας άνθρωπος αρεστός και προσηνής, όπως λένε συνάδελφοι και φίλοι του. Ασχολήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του με τον επιχειρηματικό κλάδο, δημιουργώντας μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα στη Φοινικιά, ενώ μαζί με τον αδελφό του Σάββα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, ίδρυσαν το γνωστό ξενοδοχείο «Ηράκλειον», ξεχωρίζοντας στον τουριστικό κλάδο.

Μαζί με τη σύζυγό του Νόρμα απέκτησαν τρία παιδιά, τον Αριστείδη, τον Αντώνη και τον Ζαχαρία.

Στην είδηση του θανάτου του γνωστού ξενοδόχου Γιάννη Μιχελιδάκη, συνήλθε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου. Άπαντες υποστήριξαν πως ήταν μια φωτισμένη προσωπικότητα που έδωσε ώθηση στον κρητικό τουρισμό. Σε αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ομόφωνα πως το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου:

  • Θα εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις τη μνήμη του θα καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ στον Σύλλογο «To Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Θα παραστεί στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News