Ηράκλειο: Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες εργασίες απομάκρυνσης κατασκευών στον Καρτερό (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες εργασίες απομάκρυνσης κατασκευών στον Καρτερό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι ζήτησαν ένα 24ωρο διορία για την έναρξη των εργασιών, πλην όμως οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη, με τον μηχανικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εξηγεί ότι λειτουργούν δυνάμει απόφασης που έχει εκδοθεί χρόνια πριν

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, οι εργασίες απομάκρυνσης από την περιοχή του Καρτερού, αρχικά των περιφράξεων και των παράπλευρων κατασκευών που μπορούν να μετακινηθούν, πριν αρχίσει το επόμενο διάστημα και η κατεδάφιση των μονίμων.

Οι κάτοικοι ζήτησαν ένα 24ωρο διορία για την έναρξη των εργασιών, πλην όμως οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη, με τον μηχανικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εξηγεί ότι λειτουργούν δυνάμει απόφασης που έχει εκδοθεί χρόνια πριν.

«Δεν έχουμε που να πάμε» δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής, που ζήτησαν πολιτική απόφαση για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις ζωές τους και να μη βρεθούν στο δρόμο. 

Συγκεκριμένα,  η απάντηση που πήραν ήταν ότι πρόκειται για απόφαση που εκτείνεται από το 2013 και που άμεσα θα έπρεπε να αρχίσει να εκτελείται.

Σε δυο φάσεις η εκκένωση της περιοχής

Η απομάκρυνση των κατασκευών και των τροχόσπιτων και η εκκένωση της περιοχής, θα γίνει σε δύο φάσεις, αφού πρώτα θα φύγουν οι πρώτες τρεις σειρές που σχετίζονται με την αρχική απόφαση, καθώς για τα υπόλοιπα που τοποθετήθηκαν αργότερα, κινείται άλλη διαδικασία.

Στο σημείο σήμερα, διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ οι εργασίες όπως είχε ειπωθεί και πριν από μέρες ξεκίνησαν από κατασκευές, περιφράξεις και παράπλευρες κατασκευές που μετακινούνται και που δεν χρησιμοποιούνται καθώς επί της ουσίας δίδεται χρόνος σε όσους εξακολουθούν να μένουν μέσα στις κατασκευές, να απομακρύνουν τα πράγματά τους και να αρχίσουν τις επόμενες ημέρες οι κατεδαφίσεις και των σταθερών κατασκευών.

Η πρώτη φάση που σχετίζεται με την απόφαση του 2013 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και αφορά τις τρεις πρώτες σειρές κατασκευών και δεν περιλαμβάνει πέραν αυτών, τις υπόλοιπες που τοποθετήθηκαν μετά το 2012 και που θα απομακρυνθούν και θα κατεδαφιστούν στην επόμενη φάση.

Για παραμονή τους σε χώρο που δεν είναι καταπατημένος έκαναν λόγο οι κάτοικοι που εξήγησαν ότι χρόνια πριν τους είχαν δεσμευτεί πως η περιοχή θα γίνει κατασκηνωτική και πως οι ίδιοι θα μπορούσαν να παραμένουν χωρίς να φοβούνται για το μέλλον τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News