Χατζηλουκάς: Ήρθε ο κ. Αυγενάκης και έφτιαξε ένα γκέτο

Κρήτη
Χατζηλουκάς: Ήρθε ο κ. Αυγενάκης και έφτιαξε ένα γκέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση, με ευθείες βολές στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου

«Ήρθε ο κ. Αυγενάκης και έφτιαξε ένα γκέτο εκεί. Με συρματοπλέγματα. Δεν είμαστε καταπατητές. Εγκατασταθήκαμε στο ακίνητο αυτό γιατί είχαμε υποσχέσεις ότι θα γίνει ένα οργανωμένο κάμπινγκ. Έχουμε δεχθεί άδικη λάσπη. Εμείς αύριο βάζουμε τους δικηγόρους μας και ξεκινάμε να ψάχνουμε τα πράγματα».

Παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση, με ευθείες βολές στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου εκ μέρους των ανθρώπων που διαμένουν στα τροχόσπιτα και στα πρόχειρα καταλύματα στον Καρτερό, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βασίλης Χατζηλουκάς.

Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σε πολύ ειρηνικό κλίμα ο κ. Χατζηλουκάς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας από τον Καρτερό, τόνισε τα εξής στην τοποθέτηση που έκανε :

«Εκεί πέρα στον Καρτερό πηγαίναμε από το 1986. Ήμασταν αρχικά στην άμμο. Μας έβγαλαν από την άμμο για να καθαρίσουν και ο τότε εισαγγελέας ο κ. Μαρκάκης μας έδωσε το οικόπεδο στο οποίο εγκατασταθήκαμε που ήταν του δημοσίου και μας υποσχέθηκε ότι θα γινόταν ένα οργανωμένο κάμπινγκ.

Ο καθένας από εμάς για να προφυλαχθεί από τον ήλιο και την βροχή έφτιαξε κάτι πρόχειρο για να μπει από κάτω. Μιλάμε για ξύλινες κατασκευές που ξηλώνονται αμέσως. Εμένα η δική μου στέγη είναι 20 τ.μ και μέσα σε 1 ώρα μπορεί να ξηλωθεί.

Ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε να σταματήσουν να μας κατηγορούν. Θέλω να βγει κάποιος υπεύθυνος και να πει ότι δεν είμαστε καταπατητές.

Εδώ μαθαίνουμε και νέα πράγματα. Μαθαίνουμε ότι είχε γίνει μελέτη για το κάμπινγκ. Η μελέτη βρέθηκε σε ένα γραφείο που πήγαμε τις προάλλες στον αντιδημαρχο τον κ. Βασιλάκη.

Το οικόπεδο ήρθε στα χέρια του δήμου επειδή προφανώς είχε χαρακτηριστεί ως κάμπινγκ.

Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Ήρθαν σήμερα οι μπουλντόζες και άρχισαν να γκρεμίζουν.

Που θα πάει ο κόσμος; Δεν έχει αλλού να πάει.

Κοπέλες με την κριση ήρθαν στη περιοχή γιατί δεν είχαν που να μείνουν και τις φιλοξενούσαμε στα τροχόσπιτα.

Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί. . Ιδίως τώρα που μάθαμε ότι το οικόπεδο ανήκε κατά ένα μέρος στον σύλλογο μας. Ήρθε ο υφυπουργός, κ. Αυγενάκης και έφτιαξε ένα γκέτο εκεί. Με συρματοπλέγματα. Σαν ένα γκέτο των Γερμανών. Δεν θα το αφήσουμε έτσι.

Αύριο βάζουμε τους δικηγόρους μας και ξεκινάμε να ψάχνουμε τα πράγματα».

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News