Ηράκλειο: «Βουνά» σκουπιδιών δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Βουνά» σκουπιδιών δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαράδεκτες καταστάσεις με φόντο τις υγειονομικές «βόμβες» από τα βουνά σκουπιδιών, έρχονται πέριξ του αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου - Ανήσυχοι οι κάτοικοι εν μέσω καλοκαιριού και του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες

Απαράδεκτες καταστάσεις με φόντο τις υγειονομικές «βόμβες» από τα βουνά σκουπιδιών, έρχονται πέριξ του αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και μια «ανάσα» από τον καταυλισμό στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής είναι έκδηλη ενώ στην αυτοσχέδια χωματερή καταγράφονται ακόμη και νεκρά ζώα, με τη δυσοσμία να είναι έντονη από τα κάθε λογής σκουπίδια.

Οι εικόνες δεν τιμούν την πόλη το Ηρακλείου, με τους αρμόδιους ωστόσο να μην λαμβάνουν δραστικά μέτρα προκειμένου να βάλουν φρένο στην γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Πολίτες αναρωτιούνται για το μέγεθος της επιβάρυνσης και ταυτόχρονα ζητούν ενέργειες από τους υπεύθυνους, εντατικοποίηση των ελέγχων, επιβολή προστίμων ακόμη και ομάδα περιφρούρησης για αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα, ζητούν από τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του εν μέσω καλοκαιριού και του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε νότιο Ρέθυμνο καθώς και στο δάσος της Κέρης στο Μαλεβίζι προκαλούν έντονο προβληματισμό στους πολίτες οι οποίοι την ίδια ώρα αντικρίζουν μικρές και μεγάλες αυτοσχέδιες χωματερές σκουπιδιών σε αρκετές περιοχές, στις οποίες έχει εκδηλωθεί ουκ ολίγες φορές πυρκαγιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News